Vattenfall stopt toekomstige kernactiviteiten in Zweden

kernenergieramp

Vattenfall heeft in overleg met de Zweedse waakhond voor kernenergie alle voorbereidingen gestopt voor de bouw van een nieuwe kernenergie centrale. Afgelopen jaar werd er in het kabinet een beslissing gemaakt om te gaan voor 100% hernieuwbare energie. 

Ondanks dat Vattenfall nog niet officieel bekend heeft gemaakt de bouw niet voort te zetten, hebben ze wel aangegeven alles on hold te zetten wat betreft haar nucleaire activiteiten in Zweden. De overheid heeft heel duidelijk gemaakt dat zij hun elektriciteitsbehoefte alleen nog maar uit duurzame energie willen halen.

Duitsland heeft al besloten om haar kernenergie activiteiten af te bouwen om vervolgens compleet te stoppen in 2022. Frankrijk is voor een groot deel afhankelijk van kernenergie maar ook dit land heeft haar energieconsumptie al teruggebracht van 75% naar 50%.

Vattenfall verlegt zijn focus nu meer op windenergie in de Scandinavische landen en de rest van Europa zoals het Verenigd Koninkrijk en Schotland waar één van hun windcentrale’s recentelijk open is gegaan the Clashindarroch windfarm, deze windcentrale produceert 62 MW aan windenergie voldoende voor 27.000 huishoudens.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken