Vattenfall wint project om windmolenpark te bouwen in Denemarken

logo windpark

Vattenfall is als winnaar uit de bus gekomen om een project voor windenergie uit te mogen breiden in Denemarken. Het gaat om de Horns Rev 3 een windmolenpark aan de kust van Denemarken. Het wachten is nu op een goedkeuring van de Deense overheid.

Vattenfall verslaat andere leveranciers in de race

Het windmolenpark zal een capaciteit krijgen van 400 Megawatt. Wanneer de goedkeuring erdoorheen is, zal de fabriek gebouwd worden. Dong energy, EON en het Noorse statoil deden ook mee in de race om het project te kunnen winnen.

Windpark word gesubsidieerd door de overheid

Het windpark zal 12 jaar lang gesubsidieerd worden door de overheid. Vattenfall is hiermee de één na grootste exploitant van offshore windparken ter wereld, en één van de grootste in Denemarken. De energieleverancier lanceerde recentelijk nog een nieuwe unit in haar bedrijf om over te kunnen schakelen naar duurzame energie.

Vattenfall is al eigenaar van de Horns Rev 1 samen met Dong energy, de Horns Rev 3 is een mooie aanvulling op hun energie portefeuille.

Horns Rev 3 word straks goedkoopste windpark in Europa

Dankzij de subsidie die Horns Rev 3 zal ontvangen, is Vattenfall beter in staat om te kunnen concurreren en willen zij het windmolenpark het goedkoopste offshore park in Europa maken.

Bron: Rechargenews

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken