Vattenfall’s investeerders verliezen op kernenergie

kerncentralenuon

De investeerders die een aandeel hebben in de kerncentrales van Vattenfall staan in de kou na magere inkomsten uit kernenergie. Ondanks de verhoogde stroomprijzen voorzien zij een verhoogd risico op lagere inkomsten uit kernenergie in de toekomst.

Ringhals 1&2 sluiten eerder

Vattenfall gaf recentelijk aan Ringhals 1 en 2 te willen sluiten, dit is al zes jaar eerder dan gepland. Door de komst van duurzame energie in het scandinavische gebied gecombineerd met vraag, zorgde alleen maar dat de stroomprijzen voor kernenergie nog lager werden. In plaats van dat het een melkkoe moest zijn is kernenergie nu een enorme verplichting en last.

Opbrengst uit kernenergie enorm gedaald

Het Zweedse bedrijf is nog eigenaar van 7 kernreactoren in Zweden en is eigenaar van bruinkoolcentrales en gascentrales. Deze brengen nu minder op omdat de Europese Unie over is gegaan naar een laag emissie energie systeem.

Ook al worden de getergde centrales gesloten dit zorgt niet voor een hogere omzet. Het is juist zo dat wanneer de centrales gesloten worden dat de waarde van de portfolio ook lager word.

Bron:Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken