Veilig de weg op met je smartphone

Veilig de weg op met je smartphone!

Helaas ontstaan er steeds meer ongelukken op de weg doordat mensen naar hun smartphone grijpen tijdens het rijden. Overtreders, die worden gepakt, kunnen een flinke bekeuring tegemoetzien. Echter zijn er nog voldoende mensen die iedere dag rijden met hun smartphone in de hand. Hoe kun je veilig de weg op met je smartphone? Je leest het in dit artikel: dit zijn de gouden tips!

Gebruik een telefoonhouder

Wil je graag veilig de weg op met je smartphone? Zorg er dan voor dat je een telefoonhouder aanschaft. Met behulp van deze handige accessoire kun je je smartphone toch gebruiken voor bepaalde zaken. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig van muziekstation wisselen of kun je je oproepen opnemen. Uiteraard kun je je smartphone ook als navigatie gebruiken en kun je je smartphone opladen. Daarvoor kun je je smartphone ook in de telefoonhouder plaatsen. Echter is het niet de bedoeling dat je gaat WhatsAppen met behulp van de telefoonhouder. Gebruik de telefoonhouder alleen voor hetgeen waar het voor bedoeld is. Bekijk hier een overzicht van onze telefoonaccessoires.

Schakel de automodus in

Veel mensen raken verleid als zij een berichtje binnenkrijgen op hun smartphone. Wil je graag veilig de weg op met je smartphone? Zorg er dan voor dat je de automodus instelt. Inkomende berichten en oproepen krijg je in dat geval niet direct binnen. Zodra je weer stilstaat, zal je de berichten vooralsnog binnen krijgen. Zowel Android als iOS heeft daarvoor een ingebouwde functie.

iOS

Voor iOS kun je dat als volgt instellen: instellingen > niet storen > niet storen tijdens het autorijden. De functie is dan standaard ingesteld. Iedere keer als je in de auto rijdt, zal je smartphone geen berichten door laten komen. Je kunt aangeven dat je niet aan het rijden bent (als je bijrijder bent). In dat geval kun je de functie gemakkelijk uitschakelen.

Android

Beschik je over een Android-smartphone? Dan kun je de niet storen optie openen vanaf het dropdown menu (berichtenbalk). Je hebt keuze uit drie opties: totale stilte, alleen alarmen en alleen prioriteit. Overigens zijn er ook verscheidene apps beschikbaar in de Play Store. Net als bij iOS kun je dan instellen dat het automatisch wordt geactiveerd wanneer je harder dan X-aantal kilometers rijdt.

Een nieuwe smartphone in huis halen?

Ga jij veilig de weg op met je smartphone? En is jouw smartphone nog wel van deze tijd? Via onze website kun je gemakkelijk smartphones met abonnement vergelijken. Zo kun je gegarandeerd altijd de beste mobiele telefoon van dit moment kopen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een losse smartphone. Eventueel kun je dat combineren met een sim only abonnement. Bij een sim only abonnement krijg je nooit een BKR-registratie.

Een reactie plaatsen