Ventilatie onder de deur is ontzettend belangrijk

Ventileren in uw woning is ontzettend belangrijk. Dat is vooral belangrijk indien uw woning goed geïsoleerd is. Indien u beschikt over een mechanisch ventilatiesysteem, is dat ook zeker erg belangrijk. Ventileren kan natuurlijk op meerdere manieren. Ventilatie onder de deur is bijvoorbeeld ook ontzettend belangrijk. Daarover leest u meer in dit artikel.

Tip: bekijk de actuele energie aanbiedingen.

Waarom ventileren onder de deur?

Ventileren is in het algemeen ontzettend belangrijk. Iedere dag wordt uw woning weer vervuild met vieze lucht. Deze vieze lucht ontstaat onder andere door ademen, koken, verbranding en ga zo maar door. Dat zal niet alleen zorgen voor een nare lucht, maar ook voor vocht en bacteriën. Onder andere ventileren onder de deur is daarom ontzettend belangrijk. Eerder ging ventileren vrijwel automatisch, omdat er nog veel kieren in de woning waren. Bij moderne woningen is dat echter niet langer het geval.

Ventilatie onder de deur

Indien uw woning beschikt over een mechanisch ventilatiesysteem, kan dat ervoor zorgen dat de kwaliteit van lucht in uw woning achteruitgaat. Dit kan er zelfs voor zorgen dat er lucht onder de woning wordt aangezogen, wat weer kan zorgen voor zowel vocht als schimmels. Om die reden is het ook erg belangrijk dat u ventilatieroosters in uw woning heeft. Deze kunt u te allen tijde open laten staan. Daarmee zorgt u ervoor dat er continu geventileerd wordt in uw woning. Zorg voor open ventilatieroosters en zorg voor ventilatie onder de deur. Zo kan de frisse lucht ook weer in andere ruimtes terechtkomen. Voor ventilatie onder de deur heeft u ongeveer anderhalf centimeter ruimte nodig tussen de drempel en de deur. Daarmee kan het prima doortochten.

Zet uw mechanische ventilatie nooit uit

Het is belangrijk dat u uw mechanische ventilatie nooit uitzet, mits u de deuren en ramen gesloten moet houden wegens een calamiteit. U kunt hierbij denken aan schadelijke stoffen vanuit de buitenlucht (als er bijvoorbeeld brand in de buurt is geweest).

Besparen op uw energierekening?

Wilt u ook graag minder betalen voor uw energierekening? Dat snappen wij maar al te goed. Gelukkig kunt u flink besparen door simpelweg ieder jaar over te stappen van energieleverancier. Energie vergelijken is bijzonder eenvoudig. U voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energievergelijker welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuutjes en daarmee kunt u al gauw enkele honderden euro’s besparen. Wacht daarom niet langer en stap ook over!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo