Verbruik energie van bedrijven neemt amper toe

energieverbruikmeten

Energie centrum Nederland en de brancheorganisatie’s hebben geconstateerd in Energietrends 2014. Dat bedrijven amper meer energie verbruiken. Ook particuliere huishoudens besparen steeds meer op hun energieverbruik.

Crisis zorgt mede voor bezuiniging op elektriciteit

Vanaf 2009 na de crisis was het verbruik onder bedrijven minimaal. De opvolgende jaren werd het gebruik iets meer opgevoerd. Vooral de industrie bedraagt met zijn energieverbruik 2/3 van het totale energieverbruik. De glastuinbouwsector en de chemische bedrijven zijn de grootste verbruikers van energie.

Betere isolatie en bewust verbruik

Terwijl de capaciteit in huishoudens toeneemt neemt de vraag naar energie niet toe. Dit is mede te danken aan het feit dat er steeds meer energiezuinigere apparaten op de markt komen en een goede isolatie van huizen. Ook bleek dat eigenaren van zonnepanelen zuiniger met hun energieverbruik omgaan. Van de 180.000 zonnepanelen eigenaren blijkt dat zij meer energie bewust zijn geworden en daardoor besparen. Het elektriciteitsverbruik nam af met 3% tot 3500 kWh per huishouden sinds 2008.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken