Verenigd Koninkrijk heeft langer subsidie’s nodig voor duurzame energie

zonnecelpanelen

Om te kunnen concurreren met energie uit fossiele brandstoffen heeft het Verenigd Koninkrijk langer subsidie’s nodig. De prijzen van zonnepanelen daar is al 70% goedkoper geworden, maar bedrijven hebben meer nodig dan dat. 

Chinese zonnepanelen overspoelen de markt

Door de steeds goedkoper wordende zonne-energie heeft het een grote markt gecreëerd voor Chinese fabrikanten. Dit is dankzij de subsidie die de Britse overheid verstrekte, maar de overheid heeft de subsidie ingetrokken voor zonnecentrales die meer dan 5 MW produceren. Vanaf eind maart gaat deze maatregel in, wat zorgde voor een enorm spurt in zonne-energie de afgelopen dagen.

Capaciteit zonne-energie nu al groter dan in 2014

De eerste drie maanden van 2015 werd er al meer aan zonne-energie geïnstalleerd in vergelijking met heel 2014. De verwachting is nadat de maatregel van de subsidie energie ingaat, dat de installatie’s zullen afnemen met 80%. De bedrijven kunnen simpelweg niet concurreren zonder de subsidies.

Verstrek subsidie energie langer om concurrentie te bevorderen

De Solar Trades Association zei dat ze het liefst zien dat de subsidie energie nog eens vijf jaar langer worden verstrekt, dan kunnen de bedrijven de concurrentie met fossiele brandstoffen aangaan. Onder dat gegeven kan Engeland zich over 10 jaar voor 4% voorzien in zonne-energie.

Momenteel zijn er 650.000 zonne-installaties geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: BBC

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken