Verenigde Staten potentieel gebied voor waterkracht energie

waterstofenergie

Het Amerikaanse ministerie voor Energie heeft een rapport uitgebracht over de mogelijkheden omtrent waterkracht energieprojecten in de Verenigde Staten. Er zou de mogelijkheid zijn om 77 gigawatt aan capaciteit uit waterkracht energie te kunnen produceren.

Zelfs met de huidige infrastructuur bestaat er de mogelijkheid om al 12 gigawatt aan waterkracht energie op te wekken. De staatssecretaris van Energie-efficiëntie en Hernieuwbare energie zei het volgende erover:

Wanneer we blijven investeren, zal waterkracht één van de meest kosteneffectieve en betrouwbare energiebronnen blijven en ons helpen het marktaandeel in duurzame energie te vergroten

Gebruik van bestaande dammen voor waterkracht energie

Uit de studie kwam ook voort dat er veel mogelijkheden liggen bij bestaande dammen, deze dammen dienen allereerst als irrigatie middel, en om het water te keren. De bestaande dammen waarvan er zo’n honderd zijn kunnen gezamenlijk 8 gigawatt aan stroom opwekken. En de bestaande waterkrachtcentrales kunnen worden voorzien van extra turbines om zo ook extra stroom te produceren.

Waterkracht energie kan goedkoper worden

Ook is er potentieel voor waterkrachtcentrales die stroom produceren uit stromend water waar geen dam aan te pas komt. Deze technieken leveren goedkopere stroom op maar levert tevens weer problemen op voor de ecosystemen. Het gebruik van waterkracht energie stamt al vanaf het Oude Egypte en werd toen al gebruikt voor het irrigatiesysteem. In Nederland hebben we 5 waterkrachtcentrales met een totale capaciteit van ongeveer 40 megawatt.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Vergelijk waterkracht energietarieven op Power.nl

Waterkracht energie is nog op kleine schaal beschikbaar en nog duur, maar hier komt in de toekomst verandering in. Een aantal Nederlandse energieleveranciers verkrijgen gedeeltelijk hun geproduceerde energie vanuit waterkracht energie. Dat zijn onder andere: De Nederlandse Energiemaatschappij, Oxxio, Greenchoice, Nuon, Essent en Eneco. Vergelijk daarom hun energietarieven eens op onze website en bekijk wat het energie vergelijk voor u betekent. U bespaart op uw maandelijkse energiekosten en kiest daarmee automatisch voor een groener milieu.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken