Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond pleitten voor zekerheid op salderen

consumentenbond-veiling

Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond pleitten voor de zekerheid op het salderen voor gebruikers van zonnepanelen. Er moet een strikt kader komen om de regelingen in vast te leggen.

Zekerheid voor salderingsregeling

VEH vindt dan ook dat de aanschaf en intentie voor zonnepanelen gestimuleerd moet blijven worden. Een huiseigenaar gaat over tot aanschaf omdat zij momenteel binnen een gestelde periode hun aanschafkosten kunnen terugverdienen. Minister Henk kamp komt in 2017 met een nieuwe evaluatie ronde en bekijkt dan de salderingsregeling opnieuw. De huidige salderingsregeling zorgt ervoor dat zonnepaneel eigenaren hun gesaldeerde zonne-energie kunnen verrekenen met hun energiebedrijf.

Vrij salderen al ingevoerd

Vanaf 2014 is het al mogelijk gemaakt om vrij te kunnen salderen en deze wijziging is ook aangebracht in Elektriciteitswet en de Gaswet. Eerder dit jaar maakt de Vereniging Eigen Huis zich ook al sterk voor de Eigenaars van zonnepanelen, zij moeten minstens nog voor de duur van 15 jaar hun energie kunnen salderen.

Wanneer de Minister besluit toch wijzigingen aan te brengen op de huidige salderingsregeling dan vinden VEH en de Consumentenbond dat de nieuwe regeling voor de eigenaren of huurders van zonnepanelen toekomstbestendig en begrijpelijk moet zijn, ook moet het de financiële zekerheid kunnen waarborgen.

Zonnepanelen dragen bij aan energietransitie

Zonnepanelen dragen significant bij aan het verduurzamen van Nederland, in 2030 kan het aandeel groeien tot 10.4%. Wanneer zonnepaneel eigenaren zeker zijn van hun terugverdien periode zal dat aandeel ook daadwerkelijk op 10.4% komen. Zonder deze financiële waarborg zal het aandeel in zonne-energie waarschijnlijk niet de 10% halen. Klik hier voor een link naar de brief die VEH en de Consumentenbond aan Minister Kamp hebben aangeboden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken