Vergelijk jij wel je autoverzekering?

Er kan van alles vergeleken worden. De zorg en energie vergelijken staan daarbij bovenaan. Maar vergelijk je ook andere producten? En vergelijk jij wel je autoverzekering? Het kan je namelijk toch geld schelen als je je autoverzekering vergelijkt. Daarbij hangt het natuurlijk wel af van een aantal factoren. Hoeveel schadevrije jaren je hebt, en de waarde van je auto is ook van belang.

Vergelijk jij wel je autoverzekering?

Kijk als je een oud autootje rijdt dan is de verzekering vaak ook niet zo duur. Rijdt je in een luxe bolide van één van de bekende merken? Dan gaat de premie vaak wel omhoog. Daarbij wordt er ook gekeken naar je schadevrije jaren. Degene met meer dan vijf schadevrije jaren kan toch flink besparen.

Heb je weinig schadevrije jaren? Omdat je beginnend bestuurder bent dan betaal je de eerste paar jaar meer. Je moet nog ervaring opdoen, en voor de verzekeraar ben je dan toch een bepaald risico.

Niet iedereen stapt jaarlijks over van autoverzekering leert de ervaring

Niet iedereen heeft zin om zijn of haar autoverzekering te vergelijken. Ze zijn tevreden over hun eigen verzekeraar. Maar er zijn zoveel meer verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Als je toch een mooie staat van dienst hebt opgebouwd met het daarbij behorende aantal schadevrije jaren dan kun je toch best besparen. Er wordt gekeken naar de dagwaarde van een auto want bij eventuele total loss schade wil je natuurlijk het geld uitgekeerd krijgen. Vooral als het een vrij jonge auto betreft. Daar kun je je dus tegen verzekeren. Je kunt je voor meer zaken verzekeren.

Aanvullende dekkingen voor je autoverzekering

Als je iemand in de auto hebt zitten en je zou onverhoopt in een aanrijding terecht komen waardoor jouw bijrijder schade oploopt dan wil je daar ook voor verzekerd zijn. Hiervoor kun je dan de ongevallen inzittende verzekering afsluiten ook wel de OIV genoemd. Hierbij wordt er dan uitgekeerd bij invaliditeit die al dan niet blijvend is en in het ergste geval bij overlijden van de inzittende. Er is ook nog de schade verzekering inzittenden. Deze dekt meestal meer. Denk daarbij aan de volgende zaken:

  • dekking bij letselschade
  • schade bij spullen in de auto
  • inkomsten die men misloopt
  • kosten voor uitvaart
  • medische kosten

Doe goed navraag bij je verzekeraar wat zij precies dekken bij een schade inzittenden verzekering. Er wordt gekeken naar het aantal zitplaatsen van jouw auto met gordel. Op basis daarvan geldt de verzekering, dus in principe voor vier personen. Over het algemeen kiest men voor ongevallen inzittende verzekering. Hier is de dekking dus anders dan bij een schade inzittende verzekering.

Rechtsbijstand verzekering voor verkeer handig om te hebben

Het loont ook zeker om een rechtsbijstand voor verkeer af te sluiten. Het kan soms een heel gedoe zijn tussen verzekeraars wanneer de schuld bepaald moet worden. En als jij in een verzekeringszaak als beoogd schuldige wordt bekeken dan is juridische hulp welkom. Een rechtsbijstandsverzekering voor verkeer kost je vaak een paar euro per maand.

Drie soorten dekkingen (verzekeringen)

Er zijn drie typen autoverzekering waarvoor je kunt kiezen. Dat zijn de WA verzekering, Wa Plus autoverzekering en de All Risk verzekering. De WA verzekering is de meest simpele verzekering voor jouw auto. En vaak wordt daarvoor gekozen als de auto meer dan 10 jaar oud is. De dekking is dan ook simpel: Schade aan anderen is verzekerd maar de schade aan eigen auto niet. Ook ruitschade, brand, storm en natuurschade zijn niet gedekt.

WA Plus ofwel WA beperkt Casco verzekering

Ga je een stapje hoger dan kom je in de WA Plus verzekering. Hier is de dekking uitgebreider. Schade aan anderen is ook verzekerd net als bij de WA verzekering. Maar ook ruitschade, brand, storm en natuurschade zijn gedekt. Ook diefstal en inbraak vallen onder de dekking.

All Risk verzekering

Bij de All Risk zijn de meeste zaken uitgebreid gedekt. Schade aan anderen natuurlijk net als bij de overige twee verzekeringen. Maar ook dekking voor: Ruitschade, storm en natuur, brand, diefstal en inbraak én aanrijding en vandalisme. De ongevallen inzittende verzekering dien je apart af te sluiten, net als de rechtsbijstand verkeer verzekering. Het kan overigens ook zo zijn dat je elders verzekerd bent voor rechtsbijstand waar de module verkeer ook onder valt. Dit is geen probleem.

Welke autoverzekering past bij jouw situatie?

Bij het kiezen van een autoverzekering kun je dus bepaalde zaken aanvinken waardoor je de premie dus ziet veranderen. Er wordt altijd gevraagd om jouw kenteken, geboortedatum, aantal schadevrije jaren en of je eventueel recht hebt op een collectieve korting via werk of vereniging. Dit verschilt overigens per verzekeraar. Als je de gevraagde gegevens invoert zul je in een autoverzekering vergelijker dus zien wie de goedkoopste verzekeraars zijn voor jouw auto. En daar kan dus verschil in zitten. Het loont ook om de verzekeraar zelf even te bekijken. Dus lees ook reviews.

Reviews van klanten geven de klantgerichtheid en service weer over verzekeraars.

Je kunt dus geld besparen door jouw autoverzekering te vergelijken. Zorg ervoor dat je de juiste dekking kiest. Soms denkt men goedkoper uit te zijn door te kiezen voor een WA verzekering. Maar is de auto eigenlijk nog te jong voor deze verzekering. Het zou zonde zijn als je schade oploopt en daarbij te weinig tot niets uitgekeerd krijgt.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart