Vergelijker Independer overgenomen door Achmea

Vergelijker Independer overgenomen door Achmea
Volgens de weblog van Independer is de vergelijkingssite overgenomen door verzekeraar Achmea. Eind 2011 kocht Achmea al aandelen in Independer voor 78%, maar nu hebben ze de laatste aandelen ook overgenomen.

Consumenten twijfelen aan objectiviteit

Achmea’s belang in Independer was voornamelijk om het geloof van de consument weer terug te brengen in verzekeringen. De consument betwistte de onafhankelijkheid van de vergelijker waar het de verzekeringen betrof. Sinds een aantal jaren kunnen consumenten verschillende verzekeringen vergelijken bij Independer zoals: Autoverzekeringen, inboedelverzekeringen, zorgverzekeringen, reisverzekeringen en nog vele andere verzekeringen.

Achmea wil imago van Independer verbeteren

Achmea wilde daarom de kwaliteit en de dienstverlening verbeteren nu zij Independer hadden overgenomen. Voor de consument is het belangrijk dat zij onafhankelijk kunnen vergelijken wat ook geldt voor verzekeringen. De verzekeraar stelt dat de Achmea producten op de website van Independer goedkoper worden aanboden. Hier kwam zelfs een onafhankelijke raad van toezicht bij om dit te onderstrepen. Independer zegt zelf financieel misschien afhankelijk van de verzekeraar te zijn, maar hun werkwijze in het aanbieden van de producten van Achmea daar los van stond.

Independer ontstond in 1999 en is sindsdien uitgegroeid tot een grote vergelijkingssite met meer dan 1 miljoen klanten. Consumenten maken veel gebruik van de vergelijkingsstool voor autoverzekeringen van Independer.

Onafhankelijk en objectief energie vergelijken

Independer is niet 100% onafhankelijk. Dat is duidelijk. Independer heeft tegenwoordig ook een energievergelijker waarmee verschillende energieleveranciers worden vergeleken. Helaas worden niet alle energieleveranciers met elkaar vergeleken. Independer is dus ook niet objectief. Vergelijk energieleveranciers daarom ook met de energievergelijker van Power.nl om u zelf ervan te verzekeren dat u echt de goedkoopste energieleverancier heeft gevonden.

EnergieVergelijking.nl is 100% onafhankelijk en objectief! Wij vergelijken alle energieleveranciers zodat u zelf kunt bepalen waar u uw energie en gas koopt. Wij staan graag klaar met advies bij het energie vergelijken en wanneer u er even niet uitkomt kunt u altijd contact met ons opnemen voor een degelijk energie advies.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken