Verkooptak Delta energie verkocht aan Zweeds bedrijf

sloecentrale-deltaDe verkooptak van Delta dat energiediensten en telecomdiensten levert is verkocht aan een Zweedse investeerder. Er is 488 miljoen euro betaalt voor deze onderdelen en de medewerkers gaan over naar het nieuwe bedrijf wat betekent dat zij hun baan blijven behouden.

Verplichte splitsing komt steeds dichterbij

De directeur van Delta energie is blij met deze ontwikkeling omdat de overname niet door een concurrerende partij in energie of telecom is gedaan. Delta moet per 1 juli 2017 verplicht opgesplitst zijn en mag niet meer het netwerkbeheer en de energielevering onder één dak houden. Eerder verkocht Delta haar duurzame energie tak aan concurrent Eneco.

EQT infrastructure Zweden nieuwe eigenaar verkooptak

Delta energie en Zeelandnet zullen onder investeerder EQT Infrastructure vallen. Voor bestaande energieklanten en klanten van Zeelandnet zal er niets veranderen door de overname. Ondanks deze verkoop blijft Delta Energie nog in zijn maag zitten met de kerncentrale in Borssele. De overheid is nu wel bereid een financiële compensatie te doen als Delta zelf ook bereid is te investeren.

Nog steeds op zoek naar oplossing voor Borssele

Of de andere werknemers die bij Delta werken ook hun baan kunnen behouden is nog onzeker. De provincie Zeeland die ook een aandeel in Delta hebben zijn nog met de overheid in gesprek over een oplossing voor de kerncentrale. Delta heeft ook de productietak in de verkoop gezet het gaat hierbij om de Sloecentrale te Vlissingen waar overigens nog geen koper voor is gevonden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken