Verlaag je energiekosten met huishoudelijke apparaten

De energiekosten kunnen een groot gat slaan in het beschikbare budget. Sta je wel eens stil wat jouw apparatuur nu precies verbruikt? Het kan goed zo zijn dat je Amerikaanse koelkast de boosdoener is. Of die verouderde wasmachine. Huishoudelijke apparaten dienen toch wel een tiental jaren mee te gaan. Alles maar vernieuwen kost immers ook geld. Niemand denkt bij een te hoge jaarafrekening: Goh laat ik dan alle apparatuur maar vernieuwen. Nee dat doen we niet, en dat hoeft ook niet. Maar besparen kan wel, verlaag je energiekosten met huishoudelijke apparaten dan ook.

Verlaag je energiekosten met huishoudelijke apparaten vandaag nog

Wat wel belangrijk is dat je er bij stil staat hoeveel jouw apparaten verbruiken. Een stelregel is wel hoe groter het apparaat hoe meer het verbruikt. Bij de oudere apparatuur dan. De huidige koelkasten die we nu zien verschijnen verbruiken een fractie van zijn oude voorgangers. Maar een Amerikaanse koelkast verbruikt wel erg veel meer. Vaak tot 40% meer aan stroom. Natuurlijk is die ijsblokjes maker handig en misschien gaf dat vroeger de doorslag. En was je gezin nog groter. Maar verlaag je je energiekosten met huishoudelijke apparaten dan levert dit geld op.

Hoe goed let jij op je stroomverbruik thuis?

Want door beter op te letten hoe we nu eigenlijk met het stroomverbruik omgaan zien we ook wat onze eigen invloed is op de energierekening. De wasmachine wordt veel gebruikt door ons. We willen in schone kleding rondlopen en als we kinderen hebben dan zitten de wasmanden vaker vol. Door handiger te wassen verlaag je je energiekosten al. Wees dus geduldiger, was niet meteen een half wasje. Maar wacht echt tot de wastrommel geheel vol is. Zo hoef je niet op een frequente basis te wassen wat je ook meer stroom kost.

En hoe vaak draai je eigenlijk een wasje?

Zodra we de was uit de wasmachine halen is het gemakkelijk om deze direct in de wasdroger te stoppen. Maar vraag jezelf af? Is dit echt nodig? Het biedt inderdaad meer gemak, maar een wasje ophangen kost ook maar een aantal minuten. Drogen duurt dan misschien langer aan die waslijn of het wasrek, maar het scheelt je wel stroom. Trek ook na gebruik van je huishoudelijke apparaten de stekker eruit. Op die manier hoef je ook niet te betalen voor onnodig stroomverbruik. Want let wel elke stekker die blijft zitten in het stopcontact verbruikt stroom. Wel minder dan normaal, maar ga maar na, als je dit dag na dag laat zitten? Dan krijgt jouw energiebedrijf daar gewoon voor betaald. En de uren dat jij het apparaat niet hebt gebruikt kost je dan gewoon geld.

Apparaten uitzetten verkleint brandgevaar

En dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Dat geldt ook voor alle laders, dus de lader voor de tandenborstel, het scheerapparaat je mobiele telefoon en tablet. Al deze laders kun je na gebruik er uithalen. Het is ook veiliger want hiermee verklein je de kans op eventuele kortsluiting waar brand uit voort kan komen. We lezen het vaak genoeg in de krant dat er brand uitgebroken door een lader of ander apparaat wat kortsluiting veroorzaakte.

Schaf een aantal stekkerdozen aan en maak het jezelf vooral gemakkelijk

Krijg je al irritaties als je er over nadenkt om al die stekkers er elke dag uit te moeten trekken? Maak het jezelf dan gemakkelijk, plaats al jouw stekkers in een stekkerdoos met een aan/uit knop. Op die wijze ontkoppel je direct een aantal apparaten van het stroomnet. Zoveel werk is dat niet toch? Zorg wel voor kwalitatieve stekkerdozen want deze zijn beter beveiligd.

Ok de vriezer en de koelkast van het stroomnet halen is niet zo’n slim idee. Want deze twee apparaten moeten 24 uur per dag aan blijven staan om te koelen. Doen we dat niet, dan zien we een laag water onder de koelkast liggen van ontdooide etenswaren. Hier kun je wel even extra over nadenken. Als jouw koelkast flink ouder is, overweeg dan deze te vervangen voor een zeer zuinig exemplaar. En vooral als je die prachtige Amerikaanse koelkast nog in de keuken hebt staan.

Op meerdere manieren besparen op je energiekosten

Als je eenmaal hebt weten te besparen op je energiekosten dan ga je geld overhouden. Van het geld dat je bespaart hebt kun je bijvoorbeeld een nieuwe koelkast kopen. Een energielabel A+++ is zeer zuinig. Deze verbruiken veel minder aan stroom. Daardoor zul je je energiekosten ook zien dalen. Eenmaal per jaar overstappen is ook een optie. Genoeg energie aanbiedingen van energieleveranciers die je over de streep kunnen trekken. En anders: Blijf gewoon doorgaan met energie besparen!

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart