Verlengen energiecontract

verlengen energiecontractVerlengen energiecontract betekent het voortzetten van uw energiecontract met de huidige tarieven voor energie en gas wanneer u niets aangeeft. In dat geval blijft u hetzelfde betalen aan voorschotkosten. Houdt er thans dan ook rekening mee dat de tarieven niet meer up to date zijn waardoor u mogelijk teveel betaalt aan energiekosten. De ervaring leert ook dat wanneer consumenten om een aanbieding vragen bij hun huidige energieleverancier dat zij vaak weinig korting krijgen.

Verlengen energiecontract of overstappen wat loont?

Dat is heel spijtig want deze groep consumenten zijn juist trouw aan de energieleverancier. Wanneer het verlengingsaanbod van uw energieleverancier dan ook geen voldoening geeft, kunt u het beste gaan uitkijken naar een goedkopere energie aanbieding. Wrange is dat een energieleverancier nieuwe klanten juist veel meer beloond. Daarom is energie vergelijken ook een optie om meer uit uw energiecontract te kunnen halen.

Hoeveel betaalt u aan energiekosten?

Elke maand betaalt u een vast bedrag voor de afname en het gebruik van energie en gas. Hierop besparen is dan ook geen gek idee. U bespaart gauw een paar honderd euro per jaar op deze kosten. U kunt dan een cashback korting krijgen of een welkomstpremie van gemiddeld €250. Vooral wanneer uw energiecontract al bijna verloopt is het slim om alvast te starten met deze zoektocht. Een nieuw energiecontract afsluiten loont meestal meer en u houdt meer geld over per maand.

Niets besparen is toch zonde?

Het verlengen van uw energiecontract heeft dus weinig zin. Omdat u hiermee niets bespaart. Door opnieuw de prijzen te checken kunt u besparen. Daarvoor moet u wel beginnen met een energievergelijking. Alleen dan kunt u uitvinden welke energieleverancier de goedkoopste is. Onze energiekosten zullen alleen maar gaan stijgen. Want de overheid heft steeds meer belastingen. Daarmee zeggen we niet dat er geen kortingen meer zijn. Want u als potentiële klant brengt geld in het laatje van de leverancier. Zij zullen daarop zoveel mogelijk blijven stunten met hun tarieven. Maak daar dan ook gebruik van. Door een energievergelijking te starten en meteen de goedkoopste te vinden.

Power.nl
Logo