Verwacht jij een hoge rekening?

Verwacht jij een hoge energierekening omdat je bijvoorbeeld de afgelopen winter misschien wel teveel gas hebt verbruikt? Of heeft jouw energiebedrijf aangekondigd de leveringstarieven te verhogen? Er kunnen heel veel redenen voor zijn. Maar als je een hoge energierekening verwacht is het beter om in actie te komen. Door direct alweer te gaan letten op je verbruik. Want daar zit vaak het probleem. We blijven toch iets te lang onder de douche staan. Of we hebben de thermostaat afgelopen winter niet op 20 graden gezet maar op 22 graden. Want het was zo lekker warm in huis. Maar deze feiten dragen niet bij aan een lagere energierekening. Eerder in een te hoge energierekening.

Verwacht jij een hoge energierekening?

Dus verwacht jij een hoge energierekening of niet? We hebben het allemaal al eens ondervonden: De jaarafrekening lag op de mat en tot ons afgrijzen zien we dat we moeten bijbetalen. Leuk is het niet en betalen moeten we. Nu we de kachel toch nog niet aan hoeven te zetten kunnen we ons alvast voorbereiden. Neem jezelf voor om de kachel op gezette tijden aan en uit te zetten. En houdt de temperatuur van 20 graden aan. En zet de thermostaat dan ook niet hoger. Douchen neemt ook veel gas. Dus wees strenger voor jezelf en douche maximaal vijf minuten. Natuurlijk is het lekker om langer onder de douche te blijven staan, maar er gaat op die manier veel geld door het doucheputje.

Weet jij wat energie en gas eigenlijk kosten?

Een mens heeft vaste gewoontes maar waar het op verwarmen en douchen aankomt kun je die gewoontes doorbreken. Door dus te minderen met gas in huis kun je je gaskosten verlagen. De gaskosten op onze energierekening zijn namelijk duurder dan de energiekosten. We betalen voor een kWh aan energie €0,20 eurocent, en voor een kubieke meter aardgas zelfs €0,70 eurocent dat is drie en halve keer zoveel. Dan wordt er ook nog eens energiebelasting, Opslag Duurzame energie en BTW erover geheven. Dat zijn allemaal kosten die we toch moeten betalen. Pak het dus slimmer aan en bespaar waar je kunt. Voor koken gebruik je gelukkig niet zoveel gas daar zitten de koste niet. Het gaat om het douchen en verwarmen.

Breng structuur aan in je gewoonten wat energie en gas betreft

Als je daar structureel veranderingen in aan brengt dan zul je zien dat je energierekening veel lager uitvalt. Maak gebruik van een energievergelijker. Dus is het bijna zover dat je kunt overstappen? Sla dan direct weer aan het energie vergelijken. Kies bewust voor een jaarcontract, dan kun jij na dat jaar weer overstappen en kiezen voor de goedkoopste energie. Energie aanbiedingen zijn er genoeg, het is aan jou om daaruit de goedkoopste energieleverancier te kiezen.

Als je dus nu al aan de slag gaat in huis en let op wat je verbruikt hoef jij niet bang te zijn voor een hoge energierekening. Mocht je energieleverancier aangegeven hebben de tarieven te verhogen? Dan ben je niet verplicht te blijven. Wel is het zo dat je de einddatum van je energiecontract moet afwachten. Maar zodra dat bijna zover is mag jij al opnieuw energie vergelijken. Verlaag daarmee jouw voorschotbedrag en als je daarnaast netjes blijft besparen? Dan houdt je zelfs geld over.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken