Inboedelverzekering

Wil je je waardevolle spullen in huis graag verzekeren? Dan kun je een inboedelverzekering vergelijken. Wij helpen je graag met het vinden van de beste deal. Voordat je een inboedelverzekering vergelijken en afsluiten gaat, is het belangrijk dat je weet wat de waarde van je inboedel is. Op basis daarvan wordt er namelijk ook een schadebedrag uitgekeerd, indien het ooit eens zover komt.

Wat is een inboedelverzekering precies?

Als je een inboedelverzekering vergelijken gaat, is het natuurlijk ook wel erg belangrijk om te weten wat deze verzekering nou precies inhoudt. Onder je inboedel vallen alle spullen in je woning, die tijdens het verplaatsen geen schade oplopen. Je kunt hierbij denken aan een stoel, een tafel, maar ook bijvoorbeeld je identiteitsbewijs. Is er een brand uitgebroken en is er daardoor flinke schade ontstaan? Dan kun je aankloppen bij je verzekeraar. Zij zullen de schade in dat geval dekken.

Als er schade ontstaat aan je woning, zal je daarvoor een opstalverzekering nodig hebben. Vaak wordt dit ook verplicht door de hypotheekverstrekker.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Het is niet, en dat zal het ook niet worden, verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Toch kiezen veel Nederlanders hier wel voor. De kans op schade is natuurlijk minimaal, maar als er brand uitbreekt is het natuurlijk wel zo fijn om dit te hebben. Bovendien kost een dergelijke verzekering maar weinig geld en daarmee merk je het ook niet echt in je portemonnee.

Welke inboedelverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende inboedelverzekeringen waar je uit kunt kiezen. In eerste instantie kun je kiezen voor een uitgebreide inboedelverzekering. Bij deze variant zijn de meeste spullen in je woning verzekerd tegen water-, brand- en stormschade. Ook inbraak, vandalisme en diefstal vallen onder de verzekering.

Het alternatief is een allrisk inboedelverzekering. In dat geval worden er ook kosten gedekt, indien je zelf per abuis schade aanricht aan spullen in je woning.

Welke schade valt niet onder de dekking?

Er zijn uiteraard ook een aantal zaken die uitgesloten zijn van dekking, namelijk:

 • Terrorisme;
 • Natuurgeweld (denk aan een aardbeving of overstroming);
 • Waterschade door regen als gevolg van het openlaten van deuren of ramen;
 • Schade door bouw- en/of constructiefouten;
 • Onvoldoende onderhoud aan de woning;
 • Indien er opzet in het spel is.

Aanvullende inboedelverzekering vergelijken

Je kunt ook nog een aanvullende inboedelverzekering vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde kostbaarheden extra verzekeren. Heb jij bijvoorbeeld een oud horloge of een oud beeldje die ontzettend veel geld waard is? Dan kan het natuurlijk raadzaam zijn om dit extra te verzekeren. Daarnaast kun je ook nog een glasverzekering afsluiten. Soms kun je dat echter ook verzekeren via je opstalverzekering.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

inboedelverzekering vergelijken

Houd rekening met eigen risico

Vrijwel iedere inboedelverzekeraar hanteert een eigen risico. De hoogte daarvan verschilt per verzekeraar. Vaak varieert dit tussen zo’n 150 tot 500 euro. In sommige gevallen kun je het eigen risico ook afkopen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je een hogere premie betaalt. Bovendien zullen zij eventuele schade extra scherp controleren of het onder de dekking valt.

Hoe kan ik een inboedelverzekering vergelijken?

Een inboedelverzekering vergelijken is ontzettend eenvoudig. Daarvoor kun je ons handige vergelijkingssysteem raadplegen. Als je een inboedelverzekering vergelijken gaat, is het wel ontzettend belangrijk dat je je oude verzekering opzegt. Gelukkig zijn daar allemaal standaardbrieven voor welke je kunt opsturen. Vraag altijd om schriftelijke bevestiging van je oude verzekeraar, zodat je zeker weet dat je je verzekering hebt opgezegd.

Welke verzekeraar heeft de beste inboedelverzekering?

De beste inboedelverzekering kan voor iedereen anders zijn. Je persoonlijke situatie speelt hierin namelijk een belangrijke rol. Heb jij bijvoorbeeld zeer waardevolle spullen in je woning en wil je dit graag verzekeren? Dan heb jij misschien een andere verzekeraar nodig dan je buurman. Ben jij starter en heb je nog relatief weinig spullen in je woning? Dan kan je ook kiezen voor een goedkope verzekering. Daarom is een inboedelverzekering vergelijken ook zo belangrijk. Je komt er dan achter wie de goedkoopste verzekeraar is in jouw geval.

Onafhankelijk een inboedelverzekering vergelijken

Wil je graag onafhankelijk een inboedelverzekering vergelijken? Dan ben je bij Power.nl aan het juiste adres. Via onze website kun je namelijk gemakkelijk in een overzicht vrijwel alle beschikbare verzekeraars terugvinden. Je kunt natuurlijk kiezen voor de aanbieder die het beste bij jou past. Dat kan de goedkoopste zijn, maar dat kan ook degene zijn met de beste voorwaarden. Hierbij kun je onder andere denken aan een gunstig bedrag voor eigen risico of aantrekkelijke voorwaarden bij aanvullende verzekeringen.

Hoe kan ik mijn oude inboedelverzekering opzeggen?

Heb je een nieuwe verzekeraar gevonden? Dat is fijn! In dat geval zal je je oude verzekering moeten opzeggen. Je oude inboedelverzekering opzeggen is gelukkig een fluitje van een cent. Hier zijn namelijk een aantal opzegbrieven voor beschikbaar. In de meeste gevallen kun je je oude verzekering na een jaar maandelijks opzeggen. Vraag voor de zekerheid na bij je oude verzekeraar op welke termijn je de verzekering kunt opzeggen. Daarmee bespaar je weer veel gedoe.

Waarom een inboedelverzekering vergelijken via Power.nl?

Er zijn natuurlijk talloze websites waar je kunt vergelijken. Waarom je inboedelverzekering vergelijken via Power.nl? Om de volgende redenen natuurlijk:

 • Onafhankelijk en objectief;
 • Een overzicht van de beste inboedelverzekeraars;
 • Verschillende dekkingen mogelijk;
 • Eigen risico is direct inzichtelijk;
 • Onze klantenservice zit voor je klaar, indien je vragen hebt.

Hulp nodig bij een inboedelverzekering vergelijken?

Wil je graag een inboedelverzekering vergelijken, maar heb je toch nog hulp nodig? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot en met 17.00 uur. Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier. Uiteraard staan we jou zo spoedig mogelijk te woord.