Volgend jaar nieuwe subsidie aanvraag energie voor consumenten en bedrijven

zonneboiler

Minister Henk Kamp heeft voor 2016 70 miljoen euro beschikbaar gesteld voor consumenten en bedrijven die thuis of in het bedrijf duurzame energie willen gaan produceren. De subsidie energie kan voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels aangevraagd worden.

Onze energievoorziening verandert

Het kabinet wil hiermee de consumenten en bedrijven ondersteunen die hun huis willen verduurzamen. Ook is het zo dat in de toekomst we minder gas zullen gaan gebruiken en in plaats van aardgasverwarming komt er duurzame verwarming. Huishoudens besparen hierdoor op hun energiekosten en de nationale CO2 uitstoot word hiermee gereduceerd.

Zonneboiler voor duurzame verwarming in plaats van gas stoken

Een zonneboiler is daarom een mooi voorbeeld van duurzaam verwarmen, een zonneboiler gebruikt zonlicht om warmte op te wekken. Met een zonneboiler kan een huishouden toch al gauw €130 per jaar besparen. Alleen de aanschaf van een zonneboiler ligt tussen de €2000 en €5000. De overheid verschaft hiervoor €650 aan subsidie energie, maar dit is wel afhankelijk van het type zonneboiler dat men aanschaft.

Warmtepomp? ook subsidie

Ook voor warmtepompen kan er een subsidie energie worden aangevraagd, die staat in verbinding met de cv ketel en gebruiken de ventilatielucht in huis om de woning te verwarmen. Meestal zijn deze warmtepompen aangesloten op een hoge rendementsketel.

En dan kan men de subsidie ook nog aanvragen voor een pelletkachel waar gebruik word gemaakt van samenperst houtafval, deze kachel is dan ook veel energiezuiniger dan een gewone potkachel waar hout in word verbrand. De subsidie voor een pelletkachel bedraagt €500 en hoe hoger de kilowatts van de kachel hoe meer subsidie energie men toegewezen krijgt. De besparing bij gebruik van een pelletkachel kan oplopen tot €500 per jaar.

Energie vergelijken

Ook wanneer men niet overgaat tot het aanschaffen van een zonneboiler, warmtepomp of pelletkachel kan men nog altijd iets aan zijn energie besparing doen. Door te starten met energie vergelijken kunt u ook berekenen hoeveel euro per jaar u kunt besparen. Het vergelijken van energie zorgt al automatisch dat u bespaard op uw verbruik. EnergieVergelijking.nl zoekt met u mee naar de goedkoopste energieleverancier.

Bron:Rijksoverheid.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken