Voor het eerst een energieleverancier kiezen

Voor het eerst een energieleverancier kiezen? Gefeliciteerd dat betekent dus dat je je eerste woning betrekt. Er komt dan ook veel op je af. De huur moet betaalt worden, je sluit meerder contracten af voor je vaste lasten. Een tv en internet abonnement is uiteraard nodig. En kies je nu voor het eerst een energiecontract uit. De vaste lasten keren elke maand weer terug. En als je slim kiest hoef je niet al te veel te betalen.

Voor het eerst een energieleverancier kiezen

Besparen op je huur kan niet deze prijs is vastgesteld door de verhuurder. Maar besparen op andere vaste lasten waaronder de energieleverancier is wel mogelijk. Het enige punt is wel dat je niet precies weet wat je verbruik zal zijn. Bepaal eerst de situatie waarin je verkeert. Ben je alleenstaand of ga je samenwonen? Ben je weinig thuis omdat je werkt of naar school gaat? Er zijn gemiddelde verbruiken waaruit je kunt kiezen. Zo verbruikt een alleenstaande ongeveer 1800 kWh stroom en 1100 m3 gas.

Het toekomstig verbruik kun je schatten

Kies in de energievergelijker dan voor energieverbruik schatten. Daar kun je het aantal personen selecteren. Daarbij hoort dus een standaard verbruik. Omdat het hier een schatting betreft, kun je het beste je voorschotbedrag verhogen met een tientje per maand. Je zult namelijk pas na een jaar exact weten hoeveel jij verbruikt hebt. Als je dit niet wilt dan kun je de het risico nemen en gewoon het gevraagde voorschotbedrag betalen.

Kies ik voor een variabel of vast tarief?

Wanneer je gestart bent met energie vergelijken dan zul je de term vaste en variabele tarieven zien. Kies in dit geval maar voor een vast tarief met een looptijd van 1 jaar. Zo zit je niet al te lang vast aan dezelfde energieleverancier. Wij geven deze tip omdat de energiekosten kunnen veranderen. En dankzij deze veranderingen kun je als consument elk jaar weer profiteren. Je zult na een jaar kunnen overstappen en kiezen voor een nieuwe welkomstkorting.

De goedkoopste energieleverancier bovenaan

Het berekenen van alle energiekosten is vrij simpel. Wil je makkelijk en snel? Dan hoef je alleen maar naar de energieleverancier te kijken die bovenaan staat. Deze is altijd de goedkoopste. Je nieuwsgierigheid zal gewekt worden als je het complete aanbod ziet. Want er zitten nogal verschillen in de geboden energie aanbiedingen. Laat je niet van de wijs brengen, wij tonen het hele aanbod om jou een indicatie te geven.

Tijdig een energieleverancier kiezen

Zodra je de datum weet waarop jij de woning kunt betrekken geef je dit ook door in de energievergelijker. Dit weet je al een aantal weken van tevoren. Dat geeft je dus ook de mogelijkheid om tijdig een energieleverancier te kiezen. Een energieleverancier heeft ongeveer vier weken nodig om alles te verwerken. Toch is de beste tip om de energieleverancier te kiezen tussen de vier en de zes weken voordat je je woning betrekt.

Sluit op tijd een abonnement af voor televisie en internet

Dit geldt natuurlijk ook voor je andere vaste lasten. Sluit dus op tijd een contract af voor tv en internet. Wanneer jij je inschrijft bij de burgerlijke stand van jouw gemeente dan krijgen overige overheidsinstellingen jouw adres ook door. Zo krijg je ook elk jaar een aanslag voor de lokale belastingen. Mocht je een laag inkomen hebben dan kun je hier vrijstelling voor aanvragen. De lokale belastingen omvatten bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing en rioolheffing.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart