Vooralsnog geen lagere energiebelasting

We krijgen vooralsnog geen lagere energiebelasting. Gisteren hebben de coalitiepartijen daarover gedebatteerd. Simpelweg omdat ze niet weten hoe dat betaald moet worden. Zo zouden grootverbruikers het verschil moeten bijleggen. Maar daar werden de partijen het niet over eens. GroenLinks had graag een lagere energiebelasting gewild.

Energierekening 2019 een stuk duurder

Vanaf 2019 wordt de energierekening duurder. De kosten van de energiebelasting zullen met circa €50 omhoog gaan. Vooral consumenten met een laag inkomen worden hierdoor geraakt. De totale kosten voor de energierekening zullen gemiddeld met €150 omhoog gaan. De overheidsheffingen zoals de ODE stijgen ook. Tel daarbij de hogere zorgpremie voor 2019 op want ook die gaat stijgen. Gemiddeld met €20 per maand maar dat hangt ook weer af van de aanvullende verzekeringen.

Consumenten zoeken naar de goedkoopste energieleverancier en zorgverzekeraar

Veel consumenten zullen naast een nieuwe energieleverancier zoeken dus ook zoeken naar een nieuwe verzekeraar. Alles wordt duurder. En gelukkig kan er aan de andere kant ook weer bespaard worden. Door een nieuwe energievergelijking te starten vind je snel de goedkoopste energieleverancier. En ook al dalen de temperaturen buiten energie besparen blijft een must! Het aardgasverbruik terugdringen is niet zo moeilijk. Het vergt alleen oplettendheid. Als je je verwarming op gepaste tijden gebruikt en dezelfde graden aanhoudt bespaar je al gas. We weten allemaal dat de deuren achter ons sluiten verstandig is.

Slim met je gasverbruik omgaan

Zo houdt jij de warmte lang genoeg binnen. En zet je thermostaat eerder uit. Met de ramen en de deuren gesloten blijft het lang genoeg warm. En onder een warme deken op de bank liggen is ook geen straf. We denken altijd dat de verwarming hoger zetten baat heeft. Misschien even, maar de gevoelstemperatuur verandert niet veel. Daarnaast is het ook ongezond om in een te warme omgeving te zijn. Een graad lager daar went het lichaam snel aan. Een bakje warme thee doet ook wonderen en mits zonder suiker is het gezond.

Het hele jaar door besparen levert geld op

Te hoge energiekosten daar kunnen we enorm van schrikken. Vooral als we die hoge eindafrekening niet zagen aankomen. Probeer het hele jaar door zoveel mogelijk energie en gas te besparen. Het klimaat wordt er beter van en jouw portemonnee ook. Zet een herinnering aan in je telefoon als je einddatum bijna zover is. Zo heb je ruim de tijd om te zoeken naar een goedkopere energieleverancier. Er zijn ontzettend veel voordelige energie aanbiedingen te vinden. Dat vergroot jouw kans om optimaal te besparen op de energierekening.

Is het al het geschikte moment om over te stappen?

Zoek alvast je vorige eindafrekening erbij want daar zie je je historische verbruik. Dit heb je nodig naast het invoeren van je adresgegevens voor een energievergelijking. Schat je je verbruik? Dan loop je kans dat je bij betalen moet. De getoonde gegevens zijn dan niet correct. Meten is weten en dat geldt ook bij energie vergelijken. Heb je toch nog vragen? Vul dan ons contactformulier in en wij doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo