De voor- en nadelen van een sim only abonnement

De voor- en nadelen van een sim only abonnement

Als je telefoonabonnement bijna afloopt, is dat vaak weer opgelucht ademhalen. Je betaalt misschien nu wel erg veel aan het abonnement, omdat er ook een toestel bij de maandprijs inbegrepen is. Is jouw smartphone nog goed en wil je daarom niet direct een nieuwe? Dan kun je een sim only abonnement overwegen. In dit artikel lees je over de voor- en nadelen van een sim only abonnement.

De voordelen van een sim only abonnement

Een sim only only abonnement kent meerdere voordelen. Hieronder volgt een overzicht met de vijf belangrijkste voordelen van een sim only abonnement.

1. Lage abonnementskosten

Sim only abonnementen kunnen erg voordelig zijn. Je betaalt immers niet voor het toestel en alleen voor de belminuten en internetdata. Je hebt keuze uit talloze providers.

2. Maandelijks, jaarlijks of tweejaarlijks contract

Als je kiest voor een sim only abonnement, heb je keuze uit verschillende contractperiodes. Je kunt namelijk kiezen voor een maandelijks, jaarlijks of tweejaarlijks contract. Een maandelijks contract is vaak iets duurder, maar het biedt je wel veel vrijheid. Je kunt het abonnement immers snel weer opzeggen als het toch niet bevalt.

3. Flexibel abonnement

Je kunt het abonnement doorgaans eenvoudig omhoog of omlaag stellen. Zo kun je dus eenvoudig extra MB’s of juist minder belminuten aanvragen. Of andersom!

4. Los toestel

Je hebt nu de mogelijkheid om los een toestel te kopen. Daarmee heb je ook ontzettend veel keuze uit verschillende toestellen. Bij een bepaald abonnement zit je vaak vast aan een bepaald toestel. Alle losse toestellen zijn tegenwoordig gelukkig ook simlockvrij.

5. Geen BKR-registratie

Tot slot ontvang je ook nog eens geen BKR-registratie. Dat is wel het geval indien je een abonnement afsluit met toestel, waarbij de toestelwaarde hoger is dan 250 euro. Een BKR-registratie kan ervoor zorgen dat je veel minder kunt lenen – bijvoorbeeld als je een hypotheek wilt aanvragen.

De nadelen van een sim only abonnement

Helaas kent een sim only abonnement niet alleen maar voordelen. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Deze zijn als volgt.

1. Los toestel is prijzig

Wil je wel graag een los toestel kopen? Dan kan je rekening houden met een flinke eenmalige prijs. Immers kost een iPhone XS zo’n 1200 euro. Dat is natuurlijk wel bijzonder veel geld om in een keer af tikken.

2. Geen leentoestel

Kies je voor een sim only abonnement? Dan kun je niet genieten van de extra services die bij abonnementen gelden. Je kunt dus bijvoorbeeld geen leentoestel aanvragen. Wellicht zal je daarvoor een telefoonverzekering moeten afsluiten.

3. Mogelijke extra kosten

Soms betaal je voor bepaalde zaken extra geld: bijvoorbeeld wanneer je over je internetdata heen bent. Extra belminuten zijn vaak iets duurder dan bij een regulier abonnement. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Controleer daarvoor je abonnement goed, voordat je deze afsluit.

Een sim only abonnement afsluiten?

Het is natuurlijk belangrijk dat je de voor- en nadelen goed tegen elkaar afweegt. Een sim only abonnement kost maandelijks weinig geld en als je nog een goed toestel hebt, is dat zeker een verstandige keuze. Ook wanneer je wat geld hebt liggen voor een los toestel, is het abonnement zeker een aanrader. Een BKR-registratie vermijden is natuurlijk wel erg fijn. Je kunt hier direct sim only abonnementen vergelijken!

Een reactie plaatsen