Voornemen voor 2019 besparen op de energierekening

energie-vergelijken-2019De meeste consumenten hebben het voornemen voor 2019 om te besparen op de energierekening. Gas wordt ontzettend duur. En velen weten hun nieuwe voorschotbedrag al. Deze is dankzij de overheidsheffingen fiks hoger. Is één van uw voornemens ook om uw energierekening te verlagen? Er zijn genoeg huishoudens die ineens €50 tot €100 per maand meer gaan betalen. Dat leidt vanzelf al tot extra bezuinigingen.

Energierekening fors hoger

Het kabinet vindt dat alle huishoudens minder energie moeten gaan verbruiken. En de focus ligt vooral op het feit dat we straks geen gas meer verbruiken. De klimaatafspraken zorgen er dus voor dat we dit gaan voelen in onze portemonnee. En het belastingtarief op boodschappen wordt met 3% verhoogd, dus tasten we ook dieper in de buidel voor boodschappen. De zorgpremie stijgt, dus al met al zal elk huishouden honderden euro’s per jaar extra gaan betalen. De overheid hield de verhoging op zo’n €130 extra voor de energierekening. Dit zal waarschijnlijk hoger uitvallen.

Start uw voornemen voor 2019 nu al met besparen op de energierekening

Door nu alvast flink te gaan bezuinigen kunt u de energiekosten enigszins drukken. Het zou moeten leiden tot minder gasverbruik. Dus niet steeds de warmwater kraan laten lopen bijvoorbeeld. Zo verliest u onnodig kubieke meters aan gas. Doet u de afwas met de hand? Vul dan een teil met warm water, en spoel na het eten meteen uw vaat af met koud water. Denk dus niet meer te lichtvaardig over uw gasverbruik. Elke kubieke meter gas telt nu. Draai de thermostaat het liefst een graadje of twee naar beneden. En zet deze ook tijdig weer uit.

Denk twee keer na voordat u gas verbruikt

Voorheen gingen we onnadenkend met ons verbruik om. Het is een luxe maar toch wordt er lang gedoucht, houden we stekkers in de stopcontacten. Want ach het is toch voorradig. En dat blijven energie en gas ook wel, maar tegen een hogere prijs. Als u bereid bent dat te betalen prima, maar we willen er liever niet teveel voor betalen. Elk jaar maakt men voornemens voor het nieuwe jaar. Stoppen met roken is zo’n voorbeeld, maar minderen van het roken van de schoorsteen kan ook aan het lijstje worden toegevoegd.

Beter zijn voor het milieu

Hoe meer de schoorsteen rookt, des te meer CO2 uitstoot we veroorzaken. Een sigaret roken is slecht voor de longen, en gas verbruiken slecht voor het milieu. Maar gas hebben we voorts nog wel nodig. Maar moeten we voorzichtig ermee omgaan. De dagelijkse douchebeurten kunnen plaatsvinden maar het liefst korter. Doen we dat niet? Dan gaan het merken aan een enorme eindafrekening. Door het verbruik terug te dringen bespaart u al €150 per jaar. Stap ieder jaar opnieuw over en ook dan wordt er gemiddeld €250 bespaard.

Overweeg een nieuwe energievergelijking voor uw adres

Al weer eens een energievergelijking overwogen? Dit leert u waar u het meeste waar voor uw geld krijgt. De goedkoopste energieleverancier wacht om u te verwelkomen. Pak snel de gevraagde gegevens erbij en energie vergelijken is zo gedaan. Met het juiste verbruik en postcodegegevens zult u binnen seconden zien wie u de meeste korting biedt. Stap pas over als uw energiecontract toch al bijna verloopt. Moet u nog een paar maanden bij de energieleverancier uitzitten? Wacht dan nog even. Het kan geen kwaad om nu alvast te bekijken wat de energie aanbiedingen zijn. Besparen op de energierekening is namelijk nooit verkeerd.

 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo