Voorwaarden voor groen gas gesteld door ACM

acm nma onafhankelijke energievergelijker

De Autoriteit Consument & Markt heeft besloten dat er voorwaarden moeten komen voor de levering van groen gas. De netbeheerders moeten verzekerd zijn van het feit dat het groene gas veilig is en gelijk is aan de calorische waarde van het Groningse gas.

Groen gas is schoner dan aardgas

Het groene gas is in feite een opgewaard biogas dat word gerecycled tot duurzaam gas. Het organische materiaal waar het groene gas van word gemaakt kan van verschillende bronnen afkomstig zijn, denk aan mest van boeren, maar ook van ons eigen afval uit de groene container. Nederland heeft 25 bedrijven die het groene gas toevoegen aan het gasnetwerk.

ACM stelt regels op vooral voor veiligheid

Daarom stelt de ACM de voorwaarden ook op, er worden verder ook eisen gesteld aan de meetapparatuur en de invoedingsinstallatie. Voor netbeheerders belangrijk omdat het gas op zijn juiste waarde word gemeten en dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. De transporten van het gas zullen dan veilig gebeuren. De verrekening tussen de netbeheerders en bedrijven word met de voorwaarden ook automatisch geregeld.

De minister van Economische zaken presenteerde afgelopen week de Warmtevisie, waarin staat dat het aandeel van warmte dat duurzaam word geproduceerd slechts uit 3.6% bestaat. In dit percentage zit dus ook de warmte afkomstig uit groen gas en biomassa. Sinds 1 januari van dit jaar word er alleen groen gas geleverd door een Energieleverancier die daarvoor een garantie van oorsprong ( Groencertificaat ) kan tonen.

Bron: Agriholland

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken