Vraagtekens bij biomassa fabrieken van GDF Suez

torrefactie

GDF Suez die bezig is met de bouw van 2 biomassa fabrieken langs het maas-waalkanaal, heeft vragen gekregen over de verbranding van hun biomassa installatie’s, deze vragen zijn afkomstig van GroenLinks, zij zijn bezorgd over het feit of dit wel echt duurzaam is van de energieleverancier.

Biomassa bedoeld voor nieuw warmtenet

De biomassa fabrieken gaan de warmte leveren aan het warmtenet van Nijmegen. De twijfels zijn gerezen of het ook echt schone biomassa is. Dit moet afkomstig zijn van plantaardig afval maar wanneer het uit gekapt hout komt is het niet duurzaam. GDF Suez moet zich houden aan strenge milieueisen en het blijkt dat zij dit ook doen. Zij zullen gebruik maken van groen afval en hout afkomstig van pellets en houtchips.

GroenLinks pas gerust wanneer het echt duurzaam is

Toch laat GroenLinks dit nog onderzoeken of het echt uit groen afval komt. GDF Suez is op het matje geroepen omdat zij niet duidelijk genoeg zijn over de biomassa verbranding in de biomassa fabrieken. GDF komt zo snel mogelijk met de benodigde informatie om de partijen gerust te stellen.

GDF breid uit met LNG

Het onderdeel Engie heeft ook plannen om zijn aandeel in LNG Gas uit te breiden met 1/5 in de komende vijf jaar. Dit zal afkomstig zijn van export gas uit de VS de prospecten op het gebied van LNG Gas zijn veelbelovend. Ook word er gekeken naar te sluiten overeenkomsten met Indonesië en de Filipijnen.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken