VS gebruikt meeste duurzame energie sinds 1930

biomassa-centrale

De laatste keer dat de Amerikanen duurzame energie gebruikten zoals ze nu doen was in de jaren 30, toen was het verbranden van hout (biomassa) op zijn grootst. Dit blijkt uit een analyse van de US Energy Information Administration EIA.

Duurzame energie op hoogste punt sinds 1930

Uit de studie kwam naar voren dat duurzame energie een aandeel heeft van 9.8% van de totale energieconsumptie in 2014, dat is het hoogste percentage sinds 1930. Het gebruik van duurzame energie uit bronnen zoals: zon, hydro elektriciteit en windenergie is consistent gegroeid sinds 2001 met een gemiddelde van 5% per jaar. De meeste groei komt vanaf windenergie, zonne-energie en bio brandstoffen. Hydro elektriciteit droeg daar vorig jaar het meeste eraan bij.

Biomassa grootste reden van groei

Biomassa afkomstig van hout stond op een tweede plaats in 2014, deze bijdrage nam toe omdat er een grotere vraag was naar hout pellets. De industrie gebruikte 24% aan duurzame energie in de VS en iets meer dan de helft van het aandeel in duurzame energie werd gebruikt om elektriciteit op te wekken voor eigen gebruik.

Het aantal zonnepaneel installatie’s onder particulieren nam ook een grote vlucht, dit werd gebruikt om huizen mee te verwarmen. Het aandeel in bio brandstoffen groeide ook maar het aandeel in biomassa blijft de grootste bijdrage leveren.

Bron:CNBC

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken