VS kan in 2050 volledig op duurzame energie draaien

wind-solar

Een team van onderzoekers van de Stanford University hebben een plan dat ervoor kan zorgen dat de Verenigde Staten tegen 2050 volledig op duurzame energie kan draaien. Zij hebben een nauwkeurig onderzoek gedaan naar het energieverbruik van alle staten, en in categorieën verdeeld.

Nauwkeurig onderzoek van mogelijkheden per staat

De categorieën werden gemaakt in woonhuizen, commercieël, industrieël en transportatie. Vervolgens hebben zij de olie vraag ingecalculeerd en verdeeld over de komende 35 jaren. Per staat werd er bekeken welke vorm van duurzame energie het meest voordelig was. De staten met het meeste zonlicht waar zonne-energie nodig is en de staten gelegen aan de kust die weer ideaal waren voor offshore windenergie. Ook zijn er staten waar grote rivieren zijn die kunnen weer het beste gebruik kunnen maken van hydro elektriciteit.

De ene staat profiteert meer dan de andere van zonne-energie

Wanneer je de staat Utah als voorbeeld neemt, daar kwam uit dat er voor 40% aan onshore windenergie mogelijk is, maar ook geothermie was goed voor 8%. Zonne-energie in de vorm van CSP (concentrating solar power) waarbij gebruik word gemaakt van spiegels die het zonlicht weer reflecteert kwam 0p 28%. Maar weer minder geschikt voor reguliere zonnepanelen op de daken in Utah.

Over 15 jaar draait de vs al voor 80% op duurzame energie

Dit allemaal in perspectief genomen werd ook de natuurlijke voortgang van de energie efficiëntie bekeken, en de onderzoekers menen dat iedere staat tegen 2030 al 80% uit duurzame energie kan behalen om de volledige transitie van 100% te maken in 2050.

De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen word hier niet alleen mee verkleind, maar kan de gezondheid ook ten goede komen. Uit cijfers is namelijk ook gebleken dat 63.000 mensen in de VS overlijden aan de gevolgen van de luchtvervuiling.

Bron:DiscoveryNews

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken