Waarom is overstappen lonend?

We kunnen met verschillende producten overstappen. Of het nu je zorgverzekering is, je autoverzekering of je energiecontract. De markt ligt open voor consumenten. Maar waarom is overstappen lonend? Werpt het geen problemen op? Gaat de verhuizing wel goed? Ben je bang dat je ineens niet meer verzekerd bent of dat je zonder stroom komt te zitten? Dat hoeft niet, want het is allemaal erg goed geregeld. Onderlinge communicatie bijvoorbeeld tussen verzekeraars, providers en energiebedrijven.

Waarom is overstappen lonend?

Consumenten weten tegenwoordig niet beter dan dat ze over kunnen stappen. Er komen reclames op tv voorbij. De ene aanbieding is nog aanlokkelijker dan de ander. Sneller internet voor minder geld. Of een goedkopere zorgverzekering waardoor jij gaat besparen. Velen vragen zich toch nog af of dat allemaal wel zo is. Wij verzekeren u dat het zo is. Een provider die goedkoper internet en tv aanbiedt zal toch zijn afspraken na moeten komen. Anders zijn er loketten als Consuwijzer of zelfs de Autoriteit Consument en Markt waar de consument zich toe kan wenden. Dus waarom is overstappen lonend? Omdat je geld kunt besparen op verschillende producten. Daarom!

Er wordt ons juist aangeraden om over te stappen

De Autoriteit Consument en Markt moedigt consumenten juist aan om over te stappen. En zij zijn een betrouwbaar orgaan. De naam Autoriteit zou genoeg moeten zeggen. Alleen zul je zelf de stap moeten zetten om het te ervaren. Vraag maar eens om je heen aan familie en vrienden. Er is altijd één die wel overgestapt is, zij konden dan een flinke som geld besparen. Bijvoorbeeld nu de rentes op de hypotheken zo laag zijn, zullen er huiseigenaren zijn die hun hypotheek hebben overgesloten. Als hun huidige rente erg hoog is, dan kan het per maand veel geld schelen. Dus waarom zou je niet overstappen?

Het is niet eng, en er zit geen addertje onder het gras mits je goed leest

Het berust vaak op het gezegde: Wat de boer niet kent dat eet hij niet. Maar zo moet je juist niet denken. Denk juist: Hoeveel kan ik dan besparen? Het voordeel van vergelijken is dat je eerst van te voren kunt bekijken wat je eventuele besparing zou zijn. En je bent er bij als je de beslissing zou maken om over te stappen. Want jij maakt de uiteindelijke keuze. En voel je je er toch niet goed bij? Dan geldt altijd de afkoelperiode dus je mag annuleren binnen twee weken. Dus dat is een geruststelling.

Het is altijd verstandig om alles goed door te lezen. Want wat houdt de aanbieding precies in? Stel je stapt over met internet en tv, dan zijn de overeenkomsten bijna altijd voor een jaar. Maar bij een energiecontract moet je wel even opletten. Hoe lang is de looptijd? Wil je dat voorkomen? Dan kun je in de energievergelijker klikken op energiecontracten voor een jaar. Dan worden alleen de energie aanbiedingen getoond met de looptijd van een jaar.

Online kun je heel veel vergelijken en uitzoeken

Online zijn er genoeg producten te vergelijken. Zo ook op Power.nl we hebben verschillende vergelijkers. Je kunt je Alles-in-1 pakketten voor thuis vergelijken. Je sim only vergelijken. Je energierekening vergelijken. Het is gewoon vrijblijvend. Door het invullen van de gegevens die van je gevraagd worden kun je zien hoeveel je kunt besparen. En dus kunt zien waarom overstappen lonend is. Al met al als je zou overstappen met meerdere producten dan kun je tot €1000 per jaar aan geld besparen. Alleen al door over te stappen naar een andere energieleverancier bespaar je al snel €350. Dus reken je winst maar uit wanneer je ook overstapt met andere producten.

Niks hoeven en alles mag

Het hoeft niet hè? Alles mag en niets moet, dat is dus zo fijn aan overstappen. Als jij vind dat je wilt overstappen en je hebt een goedkopere aanbieding gevonden dan stap je over. Twijfel je nog dan stap je gewoon niet over. Maar als je de besparingen op jouw scherm ziet, dan denken wij dat je sneller de beslissing zult maken. We tonen ook vele aanbiedingen van allerlei webshops. Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe scooter. Of zelfs een broodrooster, zulk soort aanbiedingen zul je op onze website aantreffen. Want wij brengen je graag aanbiedingen onder de aandacht.

 

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart