Wat houdt de term refurbished in?

We komen het wel vaker tegen dat als we zoeken naar een elektronisch product dat er refurbished achter staat. Maar wat houdt de term refurbished in? Het klinkt wollig en misschien denkt men dan aan de Furby. Dat was jaren terug een populair knuffeldier. Maar refurbished heeft een geheel andere betekenis. Het betekent dat het desbetreffende product al gebruikt is en nagekeken. We kunnen dan ook een telefoon kopen die gerefurbished is. En dat zijn vaak de iPhones. Maar ook tablets zien we in die staat verkocht worden.

Wat houdt de term refurbished in?

Het betreffende toestel is dan al gebruikt maar bijvoorbeeld teruggestuurd na de bedenktijd van twee weken. Of iemand heeft zijn toestel van een jaar oud ingeruild tegen een nieuwe versie. Kortom het toestel is dus gebruikt maar wel weer helemaal nagelopen en nagekeken. Soms moest er een nieuwe accu in, of kreeg het toestel een nieuw scherm. Refurbished betekent dan ook gerenoveerd. Je zou denken: O maar dan is het een tweedehands toestel? Ja en nee, want een tweedehands toestel dat ter voorbeeld via Marktplaats aangeschaft wordt is niet nagekeken. Hier moet je de verkopende partij op zijn blauwe ogen vertrouwen en er vanuit gaan dat het toestel goed is. Nu is dat vaak wel zo, maar bij een refurbished toestel krijg je ook garantie.

Keurmerk Refurbished biedt garantie

Er is dan ook een keurmerk ingesteld dat deze specifieke toestellen een garantie geeft. Het kan bij een refurbished toestel zo zijn dat het gebruikerssporen heeft. In dat geval zie je dat ook aan de verkoopprijs. De oudere modellen van Apple worden dan ook regelmatig als refurbished verkocht. We zien helaas niet vaak de nieuwere modellen er tussen zitten. Dit is ook wel begrijpelijk want een dergelijk product van Apple wordt minimaal een jaar gebruikt. Deze toestellen worden niet van de hand gedaan omdat ze slecht zijn. Het voordeel van een refurbished variant van een iPad, iPhone of Macbook bijvoorbeeld is dus de lagere prijs. Want Apple producten staan erom bekend duur te zijn.

Hoe duurder het toestel des te beter de staat waarin hij verkeert

Waar men ook op moet letten is dat er niet altijd een lader, kabel of koptelefoon bijgeleverd wordt. Maar ook hier weer vertaald zich dat in de prijs. Dus wil je besparen op de aanschaf van een telefoon dan kun je zeker een refurbished variant overwegen. Je kunt ze met elkaar vergelijken.

Kijk een refurbished iPhone met een opslaggeheugen van 256 GB is natuurlijk prijziger. En hoe jonger het model des te duurder. Als dat jou niet veel uitmaakt maar toch een iPhone of iPad wilt, dan kun je de oudere modellen overwegen. Hier kun je dus het meeste op besparen.

Ouders gaan vaker voor een refurbished variant van een iPhone of iPad

We zien het ouders steeds vaker doen. Ze kopen een refurbished toestel voor hun kinderen. Het scheelt ze geld, en het kind is tevreden want het heeft een iPhone. Er wordt dan ook vaak een sim only abonnement afgesloten. Voor een tientje per maand kan het kind dan bellen, sms’en en internetten. Wel is het belangrijk om goed op de voorwaarden te letten. Soms kan de garantieperiode korter zijn, en laat je kinderen weten dat de kans bestaat dat het toestel gebruikerssporen heeft. Als je kind voor het eerst een mobiele telefoon ontvangt is dat misschien maar beter. Niets minder dan een peperdure iPhone aanschaffen en het toestel gaat binnen afzienbare tijd kapot door val of stootschade.

Een veel ouder model kan minder lang meegaan neem dat in overweging

Waar ook op gelet dient te worden is de leeftijd van de iPhone of iPad. Stel het gaat om een iPhone 5s dan kan die de nieuwste versie van iOS niet meer downloaden. Gebruik maken van nieuwe functies en updates gaat dus niet meer. Bekijk ook reviews van online winkels die refurbished toestellen verkopen. Schaf het toestel aan bij een bekende online webshop of bij een fysieke winkel. En ga bij een online webshop altijd na hoe de klantervaringen zijn. Het toestel wordt altijd verzekerd aan de klant verzonden mits het een online bestelling betreft.

De accu is één van de belangrijkste onderdelen in een telefoon of tablet. Vraag jezelf of af of een veel ouder model dan nog lang meegaat. Houdt dus rekening met het feit dat de accu een stuk minder is. Vooral als het toestel veelvuldig is gebruikt. Daarom kiezen de meeste consumenten een Apple product die doorgaans 2 tot 3 jaar oud is. Het scheelt ze dan toch in de aanschafkosten maar het toestel is niet te oud en zeker niet nieuw.

Toch maar een telefoon mét abonnement kiezen?

Heb je je goed ingelezen en twijfel je nog over een refurbished model? Je kunt op Power.nl ook zoeken naar een nieuwe iPhone of ander merk telefoon. Bekijk de beschikbare telefoons en reken uit wat het je gaat kosten. Vaak is nieuw toch fijner voor de consument. Telefoons vergelijken in combinatie met abonnement doe je door jouw voorkeuren aan te geven. Wij tonen je dan het beschikbare aanbod.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart