Wat is een stand-by killer?

Sommige elektronische apparaten staan altijd aan, omdat dat simpelweg nodig is. Hierbij kunt u denken aan een koelkast of een vriezer. Echter zijn er ook voldoende apparaten die op stand-by staan én daarmee ook onnodig energie verbruiken. Voor deze apparaten kunt u de stand-by killer gebruiken. Wat is dit precies én hoe werkt het?

Sluipverbruik

Sluipverbruik betekent dat elektronische apparaten en opladers energie verbruiken, wanneer deze niet gebruikt worden. Zo staan veel televisies veelal op stand-by of staat het klokje van de magnetron altijd aan. Ook opladers die niets opladen, maar wel in het stopcontact zitten, verbruiken gewoon energie. Al met al kost dat een gemiddeld huishouden zo’n 100 euro per jaar. Dat is natuurlijk ontzettend zonde, want het meeste van dit sluipverbruik kunt u namelijk gewoon voorkomen! Daarvoor bestaat de stand-by killer óf u kunt natuurlijk gewoon de stekkers uit het stopcontact halen.

Wat is een stand-by killer?

Een stand-by killer zorgt ervoor dat elektronische apparaten volledig worden uit worden gezet. Immers verbruikt een elektronisch apparaat op stand-bymodus nog steeds energie. Met behulp van een stand-by killer wordt deze dus in zijn geheel afgesloten. Alhoewel het apparaatje ook stroom verbruikt, is dat slechts erg weinig.

Welke modellen zijn er?

Er zijn verschillende modellen beschikbaar. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

  • Voor de televisie met een enkele aansluiting;
  • Voor smartphones en MP3-laders, welke voorkomt dat de verschillende apparaten worden doorgeladen;
  • Tot slot voor apparaten met een schakelfunctie, zoals computers met een printer of kopieerapparaten.

De meeste modellen kunt u al bestellen vanaf slechts 15 euro. Deze zijn binnen een aantal maanden dus terugverdiend.

Nóg meer energie besparen?

Wilt u graag nog meer energie besparen? Dan kunt u ook ontzettend gemakkelijk besparen door over te stappen van energieleverancier. Kiest u voor een eenjarig contract en stapt u jaarlijks over van energieleverancier? Dan kunt u ook ieder jaar profiteren van een flinke welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en stap ook over.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo