Wat is gunstig voor uw energiekosten?

Wat is gunstig voor uw energiekosten? Nou gelet op de gasprijzen zou besparen op gas gunstig kunnen zijn. Gas is nu eenmaal erg duur. Dus de warme douche te lang laten lopen pakt weer ongunstig uit. De prijzen voor de levering van energie en gas kunnen wisselen tweemaal per jaar. Als er zich iets voordoet op de energiemarkt kan dat van invloed zijn op uw energiekosten. De ene keer wordt ons aangeraden te kiezen voor een variabel tarief, en de andere keer voor een vast tarief.

Wat is ongunstig voor uw energiekosten?

Kiezen voor een vast tarief biedt zekerheid en het is gunstig voor uw energiekosten omdat deze niet kunnen stijgen. We weten vaak niet zeker of we de leveringstarieven vast moeten zetten of niet. Het beste kunt u ze wel vastzetten alleen niet voor een te lange periode. Die neiging bestaat wel omdat we huiveren van de berichten over de energiekosten. Maar toch is het niet handig om uw leveringstarief voor drie jaar vast te zetten. Drie jaar is een lange tijd om te overbruggen. En in de tussentijd kan er genoeg veranderen.

Wat is gunstig voor uw energiekosten?

Consumenten willen graag weten waar ze aan toe zijn. En dat energiebedrijven hun kosten opdrijven is natuurlijk niet leuk. En al helemaal niet wanneer dat resulteert in een hoger voorschotbedrag. Zet gewoon uw tarief vast voor een jaar, dit jaar verloopt sneller dan we denken. In die tijd heeft u niet te maken met stijgingen. Dat geeft in ieder geval meer rust. Een dergelijke stijging is natuurlijk niet gunstig. Daarom raden we aan om te kiezen voor een eenjarig contract. Dat is alleen maar gunstig voor uw energiekosten.

Verlaag uw verbruik dat helpt

Vergelijk in alle rust de kosten van de energiebedrijven. Daaruit zal altijd een goedkope deal komen. We geven meer dan eens aan: Maar besparen op energie en gas is ook een methode om de energiekosten te verlagen. We denken vaak dat de thermostaat hoger zetten ervoor zorgt dat we het behaaglijk warm hebben. Maar laten we zeggen 22 graden, dat is wel warm maar eigenlijk te warm. Draai uw thermostaat het liefst op 20 graden. Dit is de ideale temperatuur. En als u zit op de bank kunt u zich nestelen onder een plaid of deken.

Het menselijk lichaam en zijn thermostaat

Het lichaam heeft een innerlijke thermostaat dus aan 20 graden kan het prima wennen. En het is beslist niet koud in huis. Sommigen vinden het vervelend dat ze zoveel moeten besparen terwijl de kosten maar blijven stijgen. En dat is ook vervelend. Maar u kunt thuis veel doen om de energiekosten te verlagen. En om eerlijk te zijn we maken ons allen wel schuldig aan die lange douchebeurt. Of de warm water kraan die onnodig lang blijft stromen. Dat is juist zonde, want voor gas betalen we veel meer dan voor stroom.

Wilt u zekerheid?

Zekerheid zit hem dus in een vast tarief mits deze niet te lang wordt vastgelegd. De variabele kosten kunnen dalen. Maar het is onduidelijk wanneer dat precies is, en wat nu als ze ook binnen korte tijd weer stijgen? Daarom is een vast tarief voor een jaar de beste optie. Uiteraard mag u dat zelf beslissen. Ook beslist u welk energiebedrijf u energie en gas mag leveren. U mag zelfs besluiten om gewoon bij uw oude energiebedrijf te blijven. Of dat gunstig is voor uw energiekosten dat zal vast niet. Want u gaat dan niet minder betalen. Wilt u echt minder gaan betalen? Dan kunt u uw energiekosten leggen naast de energiekosten in een energievergelijker. Dan ziet u direct wie de goedkoopste energieleverancier 2020 is.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken