Wat te doen als je gaat verhuizen?

Wat te doen als je gaat verhuizen? Er komt al ontzettend veel bij kijken wanneer er een verhuizing op komst is. Ten eerste kun je wel een handige checklist opstellen. Daarin zet je je taken. Een aantal taken zijn onder andere: Het doorgeven van je verhuizing aan de providers en je energiebedrijf. Bij de verzekeraar voor je zorgpremie kun je dit meestal wel online doorgeven. En voor internet, tv en bellen kan dit vaak ook online.

Wat te doen als je gaat verhuizen?

En de verzekeraar voor uw WA en inboedel moet ook op de hoogte gesteld worden. Want immers je bent nu verzekerd voor de woning waar je momenteel woont, en dat verandert in de toekomst. Online doorgeven is natuurlijk het makkelijkst. Vaak heb je bij de provider wel een eigen account waarin dat gewijzigd kan worden. Als dat niet zo is, maak dan snel een account aan. Dan kun je dat doorgeven. Het kan zo zijn dat je toch een telefoontje moet plegen om de verhuizing door te geven. In dat geval zal de provider jouw om de verhuisdatum vragen.

Vink alles op je checklist één voor één af

Mocht het zo zijn dat jouw contract voor internet, tv en bellen al bijna verloopt dan kun je ook opnieuw de kosten vergelijken en desgewenst overstappen. Dit geldt ook in het geval van je energiecontract. Als je dan overstapt dan nemen de provider en energiebedrijf het overstap proces van jou over. Zorg dan wel dat je dit tijdig doet zodat het soepeltjes verloopt. Je hoeft niet over te stappen, in dat geval geef je de verhuisdatum door en het energiebedrijf zorgt ervoor dat jij dan per een bepaalde datum energie en gas geleverd krijgt op jouw nieuwe adres.

Dit is ook zo bij de provider voor internet, tv en bellen. De provider voor jouw mobiele telefoon moet je ook even op de hoogte stellen. Dan gaat eventuele post ook gewoon naar je nieuwe adres. Dan is er nog het waterbedrijf die jou water levert. Ook zij dienen even op de hoogte gesteld te worden. Je moet op de dag dat je de woning voorgoed verlaat dan even de meterstanden opnemen. Maak er ook even een foto van. Dit is ook belangrijk bij jouw meterstanden voor energie en gas.

Dus de bedrijven waaraan je de verhuizing moet doorgeven zet je op je checklist. Dat zijn dus:

  • Energiebedrijf
  • Waterbedrijf
  • Providers voor internet, tv en bellen (mobiel)
  • Verzekeraars
  • Verhuizing doorgeven bij de gemeente

Laat je gemeente ook tijdig weten van jouw verhuizing

Als je je verhuizing hebt doorgegeven bij de gemeente dan krijgen overheidsinstanties hier automatisch bericht van. Denk daarbij aan de Belastingdienst, zij zullen dan de post naar je nieuwe adres sturen. De verhuizing moet je bij je gemeente ongeveer vier weken van tevoren doorgeven. En dat mag tot vijf dagen voor de werkelijke verhuisdatum. Doe je het later dan bestaat de kans dat de gemeente je een boete oplegt. Deze boete is maximaal €325 voor het te laat doorgeven.

Toch weten of je minder kunt gaan betalen? Start met vergelijken

Wil je toch weten of je niet goedkoper kunt voor je contracten voor energie, gas en internet thuis? Dan kun je dit desgewenst vergelijken. Een goedkoper energiecontract of een Alles-in-1 contract kun je altijd wel vinden. Neem daarvoor de gegevens over in geval van je energiecontract van je laatste jaarafrekening. Bij een contract voor internet, tv en bellen hoef je enkel je postcode en huisnummer in te voeren.

 

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart