Wat te doen bij een onterechte switch naar een andere energieleverancier?

Bent u onterecht overgezet naar een andere energieleverancier maar bent u het hier niet mee eens? Dan dient u meteen contact te zoeken met uw huidige energieleverancier en kunt u aangeven dat u nooit heeft getekend voor een dergelijke energie switch. Het komt wel eens voor dat er een verkoper aan de deur staat met een heel mooi verkooppraatje: Gefeliciteerd Meneer of Mevrouw u gaat minder voor uw energie en gas betalen. Deze verkooppraatjes lijken te mooi om waar te zijn. Deze verkopers moeten namelijk hun geld verdienen met het afsluiten van energiecontracten aan de deur. Zij krijgen hiervoor een vergoeding van het bedrijf waarvoor zij werkzaam zijn. Daarmee zeggen wij niet dat zij express mensen een energiecontract willen aansmeren maar zij doen natuurlijk ook hun best om hun werk zo goed mogelijk te doen waarvoor zij betaald krijgen.

Voorschotnota van nieuwe energieleverancier?

Het komt ook wel voor dat mensen ineens een voorschotnota krijgen van een energieleverancier waarbij zij helemaal geen klant zijn, zo kunnen verkopers ook gewoon adressen langsgaan en de naamgegevens noteren en deze vervolgens zonder dat de klant hiervan op de hoogte is inschrijven als nieuwe klant.

Ga meteen aan de slag en dien een klacht in over de onterechte energie switch

Ook dient u de vermeende nieuwe energieleverancier op de hoogte te brengen van de ongewilde energie switch. Dien daarom een schriftelijke klacht in waarin u vermeld dat u het niet eens bent met de aanmelding. U kunt daarin ook aangeven dat u nooit een overeenkomst bent aangegaan met hun, en daar dus ook nooit voor getekend heeft. Bewaar ten alle tijden een kopie van deze schriftelijke klacht en verstuur hem aangetekend.

Komt u er niet uit met de energieleverancier dan kunt u uw schriftelijke klacht indienen bij de Geschillencommissie Energie, zie hier een voorbeeldbrief aan de Geschillencommissie Energie. Voor meerdere voorbeeldbrieven klik hier.

Power.nl
Logo