voordelen van zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Wil je graag zonnepanelen aanschaffen, maar twijfel je ergens nog? Dan willen wij de twijfels graag bij je wegnemen. Er zijn namelijk ontzettend veel redenen om het wél te kopen! In dit artikel kun je lezen wat de voordelen van zonnepanelen zijn.

De financiële voordelen van zonnepanelen

Veel huishoudens kiezen voor panelen op de daken, omdat er simpelweg wat financiële voordelen aan hangen. Die zijn als volgt:

  • Je kunt al gauw 600 euro op jaarbasis besparen op je energierekening. Daarvoor heb je slechts tien zonnepanelen nodig om dat te kunnen bereiken;
  • Doorgaans heb je je zonnepanelen al binnen zeven tot tien jaar terugverdiend;
  • Wek je meer energie op dan dat je verbruikt? Dan kun je gebruikmaken van een terugleververgoeding. De hoogte daarvan verschilt per energieleverancier. Energie vergelijken als je zonnepanelen hebt is dan ook geen slechte keuze.

De voordelen voor je woning

Er zijn niet alleen financiële voordelen waar je van profiteert. Ook je woning gaat er namelijk op vooruit. Je geniet namelijk van de volgende voordelen:

  • Zonnepanelen zorgen voor een beter energielabel. Inmiddels is het energielabel voor een woning verplicht als je je woning wilt verkopen of verhuren;
  • Je energiekosten dalen, omdat je simpelweg je eigen energie opwekt;
  • Zonnepanelen zorgen voor een verhoogde waarde van je woning. Dat is handig als je je woning weer wilt verkopen.

De voordelen voor het milieu

Tot slot zijn er ook nog een aantal groene voordelen. Groene voordelen, waarmee je met jouw investering bijdraagt aan een beter milieu! De volgende voordelen van zonnepanelen gelden:

  • Je wekt je eigen groene stroom op, wat natuurlijk helemaal duurzaam is én uiteraard goed is voor het milieu;
  • Niemand heeft last van jouw zonnepanelen. Immers maken deze geen lawaai, zoals dat wel het geval is bij verscheidene andere (grijze) apparatuur dat energie opwekt;
  • De panelen op je dak zorgen ervoor dat jouw CO2-uitstoot vermindert. Immers hoef je minder of misschien helemaal geen energie af te nemen bij een energieleverancier.

Er gaat wel een investering aan vooraf

De voordelen van zonnepanelen zijn enorm, maar er gaat natuurlijk wel een investering aan vooraf. Dat is misschien het enige nadeel hieraan. Gelukkig zijn er verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Bovendien mag je de btw van zowel de zonnepanelen als de installatie terugvragen. Daarmee bespaar je dus toch al weer een flink bedrag.

Zonnepanelen vergelijken

Ben je benieuwd naar de kosten van zonnepanelen? Dan kun je zonnepanelen vergelijken via onze handige productpagina. In ons overzicht kun je complete pakketten met elkaar vergelijken, maar kun je ook mini zonnepanelen kopen!

Een reactie plaatsen