Weer enorm veel overstappers naar energieleveranciers in 2015 en 2016

gas water lichtDe ACM heeft in een bericht op haar website bekend gemaakt dat er in 2015 en 2016 weer enorm veel consumenten zijn overgestapt naar een nieuwe energieleverancier. Het betreft hier een percentage van 17% dat daadwerkelijk kiest voor een goedkoper energiecontract. Vooral huishoudens die eerder zijn overgestapt stapten afgelopen jaar weer over.

ACM: blijf energie vergelijken en stap over

De ACM pleit er dan ook voor dat consumenten zoveel mogelijk de energiekosten kunnen vergelijken op een transparante manier. Omdat er zoveel consumenten overstappen moeten energieleveranciers wel met elkaar concurreren. De concurrentie mondt uit in lagere energie en gasprijzen en een goede dienstverlening. Huishoudens die energie vergelijken kunnen hiermee tot €450 per jaar besparen op hun energierekening.

Gemiddelde besparing bij overstappen is €300

De exacte besparing hangt wel af van verschillende factoren zoals de looptijd van het energiecontract dat ze aangaan, maar ook het actuele verbruik in energie en gas. De slapende consumenten die niet eerder een overstap hebben gemaakt besparen zelfs meer: zo’n €700 per jaar. Belangrijk is dan ook dat consumenten goed vergelijken door het aanbod van alle energieleveranciers mee te nemen. Op die manier kunnen ze zich verzekeren van een juiste energievergelijking.

Nederlanders hebben de meeste keuze in energieleveranciers

Nederland heeft de grootste afzetmarkt in tegenstelling tot andere landen omdat er meer dan 40 energieleveranciers zijn. Met zoveel energieleveranciers is het aanbod in energiecontracten dan ook divers waardoor het energie vergelijken een stuk makkelijker word.

Door groot aanbod verlaat consument sneller de huidige energieleverancier

In het verleden bleven de consumenten langer loyaal aan hun energieleverancier, door de komst van nieuwe energieleveranciers is deze trend veranderd. Omdat er steeds meer goedkopere energie aanbiedingen bij komen stappen consumenten sneller over. Ook de hoogte van het bedrag dat men bespaart is een belangrijke reden om weg te gaan bij de huidige energieleverancier.

Energiekosten in 2017 duurder start daarom met energie vergelijken

In een eerder bericht schreef EnergieVergelijking.nl dat de energiekosten per 1 januari 2017 omhoog gaan. Toch blijft het altijd lonen om de energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Op die manier bespaart u altijd geld op uw energiekosten. Start daarom met energiekosten vergelijken en bereken direct hoeveel u bespaart op de goedkoopste energieleverancier 2017.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken