Welke energieleverancier levert de groenste energie?

Groen is gewoon groen zou je zeggen. Maar in de praktijk blijkt dat mee te vallen. En daarom vraag je jezelf misschien af: Welke energieleverancier levert de groenste energie? Heb je te maken met een energieleverancier dat groene energie levert dat bij ons in Nederland is opgewekt dan zit je goed. Bekijk de energie aanbiedingen of producten van een energieleverancier maar eens. Staat er vermeld dat je windenergie uit een Nederlands windpark geleverd krijgt? Dan spreek je van echt groen.

Hoe duurzaam zijn de energieleveranciers?

Er wordt namelijk onderscheid gemaakt in groene energie producten. Elk jaar presenteren Wise, Natuur & Milieu, Greenpeace en de Consumentenbond de stroomranking. In deze ranking worden energieleveranciers getoond die duurzaam zijn. Zij krijgen een cijfer toebedeeld. En er is onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van deze energiebedrijven. Investeren ze voldoende in duurzame energieprojecten? Leveren ze groene energie dat in Nederland wordt opgewekt? Groene energie van buiten de Nederlandse grenzen is volgens bovengenoemde partijen niet echt groen.

Huishoudens kiezen vaker voor groene energie

Consumenten zoeken steeds vaker naar echt groene energie. In onze energievergelijker kun je dan ook speciaal zoeken naar Nederlandse groene energie. Je hoeft daar alleen maar het hokje Alle groene stroom uit Nederland aan te vinken. Op die manier krijg je alleen groene energie aanbiedingen te zien. Dat maakt het vergelijkingsproces ook makkelijker.

Hoe groen is jouw energie?

Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens zijn al in het bezit van een groen energiecontract. Maar een onderzoek leert dat het niet altijd echt groene energie is. En deze energieleveranciers komen dan ook niet zo goed uit de test. Zo wordt er ook gekeken hoeveel energieleveranciers verduurzamen. Het bleek dat de meesten nog altijd veel investeren in vervuilende energie. Dit is nu eenmaal goedkoper en dan met name voor het bedrijfsleven. Voor grote bedrijven is het zeer kostbaar om over te gaan op groene energie. Om de bedrijfskosten te drukken kiezen zakelijke klanten sneller voor grijze energie.

Welk rapportcijfer krijgen de groenste energieleveranciers?

Bekijken we de stroomranking dan zien we dat Pure Energie en Qurrent als beste uit de bus komen qua duurzaamheid. Bij Pure Energie en Qurrent heb je dus echt te maken met groene energie. Zij participeren in verschillende projecten. Kijk naar Pure Energie die hebben hun productie zelfs verdubbelt. Niet verwonderlijk dan ook dat Pure Energie, Qurrent en OM alle drie een tien scoren. Vandebron doet het ook zeker niet slecht met een 9.6. En Powerpeers, Huismerk Energie en Greenchoice doen het ook goed.

De toppers in de Stroomranking hebben met elkaar gemeen dat ze investeren in Nederlandse groene energie. Ze kopen de energie lokaal in. Daarbij worden de bedrijven die de energie opwekken weer ondersteund. Zij kunnen hun productie kwijt aan vele huishoudens en bedrijven. En krijgen er ook een goede prijs voor. Zo is de cirkel weer rond.

Energie productie is groener geworden

Eerder schreven we ook al in een artikel dat de productie van energieleveranciers steeds groener wordt. En dat is alleen maar bevorderlijk voor ons klimaat. Wil je echt zeker zijn van de herkomst van jouw stroom? Dan kun je dat dus aangeven in de energievergelijker. De Voorlopers zoals de groenste energieleveranciers worden genoemd hebben vaak energie aanbiedingen. Dat betekent dat je dus echt wel goedkope groene stroom kunt bemachtigen.

Groene energie vergelijken?

Is je huidige energieleverancier niet zo groen en wil je dat graag veranderen? Dan kun je als je energiecontract verlopen is weer energie vergelijken. Vergeet dan niet om te kiezen voor alleen groene stroom uit Nederland. Dan vind je binnen een minuut de allergroenste energieleverancier.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo