Welke stofzuiger kan ik het beste kiezen?

Je oude stofzuiger heeft het begeven en je hebt een nieuwe nodig. Maar je ziet dat er ontzettend veel soorten te koop zijn. Dan vraag je jezelf af: Welke stofzuiger kan ik het beste kiezen? Het aanbod is enorm uitgebreid en tegenwoordig zijn er zelfs robot stofzuigers die je het werk uit handen nemen. Maar wat doet deze stofzuiger precies? Of wil je een steelstofzuiger uitproberen? Het kan ons een beetje in de war brengen. Want een stofzuiger is toch wel een aankoop waarover we na moeten denken.

Welke stofzuiger kan ik het beste kiezen?

Welke stofzuiger kan ik het beste kiezen? Ten eerste mag je voor jezelf eerst bepalen waaraan de stofzuiger dient te voldoen? Heb je bijvoorbeeld huisdieren? Dan zit je dus met veel haren die je dagelijks moet stofzuigen. Andere keuzes die je kunt maken zijn bijvoorbeeld ook: Kies je een stofzuiger met óf zonder stofzak? De meesten gaan voor de stofzuiger met stofzuigerzak. Maar de stofzuigers van Dyson bijvoorbeeld zijn te koop zonder stofzak en hebben hele goede resultaten. Daar betaal je dan ook voor. Want een Dyson stofzuiger is prijzig in aanschaf.

Voorts heeft de Dyson goede resultaten waar het haren moet opzuigen van huisdieren. Ook stofzuigers met zak overigens bieden goede resultaten.

Ga je voor de stofzuiger met of zonder stofzak?

Je mag jezelf ook afvragen hoeveel je wilt betalen voor een dergelijke stofzuiger. Want stofzuigers zijn te koop in verschillende prijsklassen. Je bepaalt dus eerst of je een stofzuiger met of zonder stofzak wilt aanschaffen. Van daaruit ga je je voorkeuren bepalen. Bij een stofzuiger met zak beschik je over meer ruimte, dus kun je meer stofzuigen en vuil opvangen. Het geluid bij een stofzuiger met zak is trouwens ook lager. Wel is het zo dat een stofzuiger met zak slechter zuigt naarmate de stofzak vol raakt. En je moet eens in de zoveel tijd nieuwe stofzakken kopen.

De stofzuiger zonder zak heeft het voordeel dat je nooit meer nieuwe stofzuigerzakken hoeft te kopen. Ze zijn verbruiken veel minder energie, en je zult niet aan zuigkracht verliezen wanneer het reservoir vol raakt. Wel is het geluid hoger bij het stofzuigen. Zo zijn er steelstofzuigers zoals die van Dyson. Ze zijn snoerloos, en makkelijker in gebruik. Dit komt omdat ze heel gemakkelijk te bewegen zijn. Ze zijn lichter dan de traditionele stofzuigers met zak. Daarmee zeggen we niet dat stofzuigers met zak overigens enorme stroomvreters zijn. Fabrikanten doen hun uiterste best modellen op de markt te brengen die minder energieverbruik hebben. Of dit nu voor een model met of zonder zak is.

Is een steelstofzuiger iets voor mij?

Een steelstofzuiger is voorzien van een accu die opgeladen moet worden. Dus als de accu leegraakt of leeg is dan zul je deze eerst weer moeten laden. Daarom kiezen consumenten toch sneller voor de stofzuiger met stekker. Een stofzuiger kan verschillende vloeren schoonhouden. Heeft men parket in huis? Dan is een extra zuigmond met borstel ideaal. Deze zijn er voor de steelstofzuiger maar ook voor de traditionele stofzuiger met zak. Dus daar hoeft het verschil niet te zitten bij stofzuigers.

Bepaal eerst wat voor stofzuiger je wilt

Als jij bepaalt hebt of het een stofzuiger met zak of zonder wordt. Dan kun je van daaruit weer jouw voorkeuren samenstellen. Welke stofzuiger kan ik het beste kiezen? Een stofzuiger is fijn als het ook een lang snoer heeft. Zo hoef je niet steeds de stekker te verwisselen. Ook de lengte van de stofzuiger buis is van belang. Want als je zelf heel lang bent en de stofzuiger buis is vrij kort, dan is het lastiger stofzuigen, en krijg je last van je rug. Omdat stofzuigers er in verschillende prijsklassen zijn kun je goed opletten. Niet dat een goedkopere variant slechter is. Maar vaak zijn dit kleinere modellen. En het onderhoudsgemak is ook een punt waar we naar kunnen kijken.

De merken die de beste stofzuigers blijken te hebben met stofzak zijn Miele, Philips, AEG en Bosch.

Goedkopere stofzuiger merken die relatief goede stofzuigers bieden

Er zijn nog andere stofzuiger merken die bijvoorbeeld goedkopere stofzuigers verkopen. Denk daarbij aan Bestron, Sauber, Princess of Tristar. Maar de Consumentenbond heeft testen gedaan onder de stofzuigers. En daarbij komen Miele en Philips toch wel als beste uit de test. Alles leuk en aardig maar niet iedereen kan een Miele betalen. Een gemiddelde Miele stofzuiger kost de consument al gauw €200. Je kunt dan gerust uitkijken naar een Philips stofzuiger die hebben modellen te koop onder de €100. Dirt Devil is ook een goede keuze voor een stofzuiger onder de €100.

Stofzuiger zakken kopen van een non merk

Je hoeft niet persé stofzuiger zakken te kopen van een duur merk. Er zijn voldoende stofzakken te koop van een non merk waarvoor je minder betaalt. Blokker verkoopt ook stofzakken van eigen merk die te gebruiken zijn voor verschillende modellen. En zij doen hun werk net zo goed. Het gaat immers om het opvangen van stof. Ook loont het om online te kijken naar de prijzen van stofzuigers. Je kunt dan stofzuigers vergelijken op prijs. De kans is groot dat je dan een bepaalde stofzuiger vind die goedkoper is bij een andere webshop of winkel.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart