Wijziging terugleververgoeding van Greenchoice

 

De terugleververgoeding die aan zonnepanelen eigenaren word vergoed is vervangen voor een nieuwe vergoeding door energiebedrijf Greenchoice. Greenchoice heeft de oude vergoeding vervangen voor een nieuwe waarvan deze nog steeds zorgt voor een hoog financieel voordeel.

Terugleververgoeding Greenchoice 2015 was hoger

Tot aan begin van dit jaar keerde Greenchoice de oude terugleververgoeding nog uit aan zonnepaneel eigenaren die een digitale elektriciteitsmeter hebben. Deze vergoeding werd bij Greenchoice de margeregeling genoemd. De margeregeling werkte als volgt: voor 1000 kilowattuur aan energie (netto dus met aftrek ) dat werd teruggeleverd per jaar, betaalde Greenchoice het leveringstarief wat inclusief de btw en de overheidsheffingen betrof.

Stimulans om meer energie op te wekken

Nu er steeds meer zonnepaneel eigenaren bij zijn gekomen en blijft toenemen, heeft Greenchoice daarmee haar doel bereikt: het aanmoedigen en stimuleren om zoveel mogelijk energie zelf te produceren. In de oude situatie betekende dit dan ook dat Greenchoice 12.5 cent bovenop het kale leveringstarief aan de klant vergoedde. Het kale leveringstarief is 17.5 cent. In de nieuwe situatie vergoed Greenchoice daarom nu 11 cent ex btw per kilowattuur tot aan 10.000 kilowattuur op jaarbasis. Zou de netto teruglevering boven de 10.000 kilowattuur uitkomen? dan zal de vergoeding in totaal gelijk blijven aan het kale leveringstarief van Greenchoice. Er wordt hier niet meer onderscheid gemaakt of de klant een analoge of digitale meter in zijn bezit heeft.

Hoe zit het nu in 2016 met terugleververgoeding?

Wat betekent dit nu precies voor zonnepaneel eigenaren? Wanneer een zonnepaneel eigenaar tot aan 2083 kWh per jaar aan energie teruglevert aan het elektriciteitsnet krijgen zij met de nieuwe terugleververgoeding minder van Greenchoice, maar degenen die vanaf 2083 kWh tot aan 10.000 kWh netto terugleveren aan het elektriciteitsnet die krijgen nu meer voor hun energie. De groep die boven de 10.000 kWh terugleveren zien ook minder aan vergoeding terug.

Eén gespecificeerde eindafrekening van Greenchoice

Vanaf januari 2016 stuurt Greenchoice alleen nog maar één eindafrekening in plaats van twee, op deze gespecificeerde rekening kan men nu zijn verbruik en de opbrengst bekijken. U bent een netto terugleveraar wanneer u meer zonne-energie teruglevert aan het elektriciteitsnet dan u verbruikt. Daarom geldt de nieuwe terugleververgoeding ook alleen voor het netto terugleveren van energie. Voor de eigenaren die minder energie produceren dan ze verbruiken veranderd er niets zoals het salderen voor particulieren en klein zakelijke aansluitingen van 3×80 Ampère maximaal.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken