Wil je elektrisch gaan poetsen?

We zijn gewend om ons gebit ouderwets met de hand tandenborstel te poetsen maar is dit ook beter? Slecht is het natuurlijk niet, want het wordt al jaren gedaan en mits we netjes tweemaal per dag poetsen dan kan dat prima. Maar tegenwoordig hebben we de elektrische tandenborstel. En deze kan tandplak al beter verwijderen dan een handtandenborstel dat doet. De rotaties van een elektrische tandenborstel gaan natuurlijk veel sneller. Waardoor je tanden en kiezen voor jouw gevoel schoner worden. Wil je elektrisch gaan poetsen? Lees dan even het artikel door.

Wil je elektrisch gaan poetsen?

Een elektrische tandenborstel heeft gewoon meer voordelen dan de gewone tandenborstel. Dat komt vooral door de vorm van de kop die mooi rond is en klein. Daarmee kun je zelfs op de moeilijkste plaatsen komen, zoals je kiezen. De elektrische tandenborstel houdt dan ook je poetsbeurt bij. Om de 30 seconden geeft deze een piep af, het beste is om twee minuten lang je gehele gebit goed te poetsen. De druk van een elektrische tandenborstel is afgestemd op het gebit en het tandvlees. Waar we met een handtandenborstel soms vaak te hard poetsen met bloedend tandvlees tot gevolg.

Hard poetsen: Is dat beter?

We denken vaak dat harder poetsen beter is, maar dat is niet zo. In principe is het ook het beste om om de 8 weken de kop van de tandenborstel te vervangen. Maar dit hangt ook van het poetsgedrag af. De tandarts raadt haar klanten meestal wel een elektrische tandenborstel aan, vooral als hij ontstoken tandvlees ziet. In eerste instantie wordt er dan een handtandenborstel meegegeven die zacht is voor het tandvlees. Het kan aangeraden worden om voor de elektrische tandenborstel te gaan, maar ze zijn niet erg goedkoop. Nu kun je meestal wel voor een paar tientjes een elektrische tandenborstel aanschaffen. Maar dan nog is het veel geld ter vergelijking met een handtandenborstel.

De Oral B Pro elektrische tandenborstel kun je al vanaf €45 aanschaffen. Dit is niet heel duur, en de opzetborstels kosten meestal ongeveer voor vijf stuks €25. Je kunt wekelijks de aanbiedingen in de folders of online doorzoeken want ze zijn erg vaak in de aanbieding.

Een duurdere elektrische tandenborstel is niet nodig

Het is maar net wat de consument zelf wil. Een elektrische tandenborstel kan ook heel duur zijn, maar dat komt dan door modellen die extra mogelijkheden bieden. Maar die zijn niet per definitie beter. Ze zijn gewoon luxer. Een goede elektrische tandenborstel hoeft dus niet heel prijzig te zijn. Het punt is dat de tandenborstel gewoon zijn werk moet doen. De meest gangbare elektrische tandenborstels zijn die van Oral B, maar ook Philips heeft goede elektrische tandenborstels. Je zou je tandarts ook kunnen vragen welk model hij aanraadt. En verder is het een kwestie van voorkeur.

Stel je hebt gevoelig tandvlees dan zou een elektrische tandenborstel juist niet goed zijn. Want de rotaties en snelheid van de elektrische tandenborstel kunnen pijnlijk zijn. In dat geval raden we aan om gewoon voor een goede handtandenborstel te gaan die een zachte poetskop heeft.

Sonische tandenborstel wat is dat dan?

Je hebt Sonische tandenborstels daarvan is de techniek anders. De borstels ervan hebben vaak een ovale vorm die heen en weer beweegt, waar de reguliere elektrische tandenborstels ronddraaien. Philips is de fabrikant die Sonische tandenborstels verkoop. Wanneer de borstelkop vervangen moet worden dan krijgt de gebruiker een lichtseintje via het handvat. Het gebruik van de Sonische tandenborstel lijkt op het gebruik van een handtandenborstel omdat de koppen op elkaar lijken. Alleen worden er veel meer vibrerende poetsbewegingen gemaakt dan met de handtandenborstel.

Neem de tijd om uit te zoeken welke elektrische tandenborstel je wilt

De elektrische tandenborstel die roterende bewegingen maakt is dus voorzien van een roterende borstel die ronddraait in plaats van heen en weer. Het gebruik ervan lijkt dus niet op het gebruik van een handtandenborstel. Het is dus even wennen als je van een handtandenborstel komt. Je kunt ook om je heen vragen aan familie en vrienden welke elektrische tandenborstel zij gebruiken. Start gewoon eerst eens met een instapmodel die niet zo duur is. Vraag jezelf dus af wil je een roterende beweging of een vibrerende beweging dus heen en weer poetsend. Probeer het een jaartje en bevalt het dan heb je de ideale tandenborstel gevonden. Bevalt het niet, dan kun je dus overstappen van Sonisch naar Roterend of andersom.

Verder is flossen en een rager dagelijks gebruiken ook goed voor het tandvlees en het gebit. Als je dit netjes doet dan is een bezoek aan de tandarts ook minder erg.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart