Wil je voordelig internet of snel internet voor thuis?

Met het alsmaar groeiende aanbod in internet aanbiedingen zien we soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn namelijk meerdere aanbieders maar ook meerdere soorten internet. DSL internet is de basis en is verkrijgbaar voor een lage prijs. Glasvezel en kabel zijn de middenmoot en verkrijgbaar in meer snelheden. Waardoor de prijs ook hoger wordt. Wil je voordelig internet of snel internet voor thuis?

Wil je voordelig internet of snel internet voor thuis?

Het standaard ADSL internet is gewoon echt standaard. Hierbij komt jouw internetverbinding binnen via de bestaande telefoonlijn. De snelheid bij ADSL hangt daarbij ook weer af van de afstand van jouw woning tot de dichtstbijzijnde centrale. Dus hoe dichterbij de centrale des te beter jouw internetsnelheid, en ligt jouw woning er vrij ver vanaf? Dan zou je wel eens problemen kunnen hebben met jouw internet. De internet connectie is dat geval zwakker en je zult momenten ervaren dat het internet zelfs heel traag is. Dus wil je voordelig internet of snel internet voor thuis?

ADSL internet is de basis en niet altijd erg snel

Als je dit geen probleem vind dan kun je gewoon gaan voor ADSL. Maar in deze tijd vinden consumenten een stabiele internetverbinding juist van belang. We brengen veel meer tijd thuis door, en op onze telefoon of tablet. Niets is dan minder als jouw Netflix serie moeite heeft met de internetverbinding. Iedere provider belooft een bepaalde internetsnelheid voor jouw adres. Deze belofte geven ze af omdat ze aan het adres kunnen zien hoe sterk of zwak een internet signaal kan zijn.

Een Wifi versterker wordt vaak door de provider verstrekt, dit kan ook jouw internetverbinding stabiliseren

Doe eens een speedtest aan de hand van jouw IP adres

Het kan dan ook geen kwaad om jouw internetsnelheid te testen thuis. Jouw provider geeft je de mogelijkheid een speedtest uit te voeren. Maar er zijn ook externe websites die je de test aanbieden zoals speedtest.nl . Het is vrij eenvoudig, eenmaal aangekomen op een dergelijke website hoef je enkel te klikken op test starten. Aan de hand van jouw IP adres wordt de speedtest dan uitgevoerd. Binnen een minuut weet je dan wat de upload en download snelheid op jouw adres is. De gemiddelde basis snelheid voor downloaden ligt op 12 Mb per seconde en uploaden circa op 5 Mb per seconde. Dit is niet heel erg snel maar voldoende voor basis internet.

Heb jij niet de beloofde internetsnelheid thuis?

Als blijkt na een speedtest dat jouw beloofde snelheid niet wordt behaald? Check dan eerst of er niet een bepaald apparaat jouw wifi beïnvloed. Dit kan komen omdat je oude pc gewoon niet snel is. Het kan ook zijn dat jouw modem verouderd is, vooral modems die ook een ingebouwde router hebben kunnen jouw internetsnelheid verlagen. Zorg daarbij ook dat er niet teveel elektrische apparaten in de buurt van jouw router staan. Die kunnen signaal verlagen.

Heb je een Wifi modem zorg dan dat alle kabels goed aangesloten zijn. Soms kan een loszittende kabel ook de boosdoener zijn.

Check het ISRA punt in de woning (telefoonlijn stopcontact)

Ook het ISRA punt, dat is dus het punt waar ook jouw telefoonlijn zit een kabel heeft die niet langer dan 1.5 meter is. De kabel dient kort te zijn. Sluit je pc of laptop eens aan via een internetkabel die rechtstreeks met jouw modem verbonden is. Dan zou het probleem opgelost moeten zijn.

Je modem resetten van tijd tot tijd kan ook helpen. Je trekt daarbij gewoon de stekker er even uit. Laat het modem even een minuutje uit. Een modem heeft ook een reset knop. Deze is wel erg klein en in te drukken met een naald. Het resetten doe je eigenlijk alleen als jouw provider erom vraagt. Met apps zoals Netflix en Youtube vraag je wel meer van jouw internetsnelheid. Het kan dus ook lonen om voor sneller internet te gaan.

Toch gaan voor sneller internet? Keuze uit glasvezel of kabel

Dan kom je uit bij kabel internet, dan komt je internet binnen via de kabel. En kun je kiezen voor provider Ziggo. Deze snelheid is bijna altijd hoger dan de snelheid bij ADSL. Ook kan er gekozen worden voor glasvezel internet. Dan komt je internet binnen via een glasvezelkabel. Maar let op niet iedere woning heeft een glasvezel aansluiting thuis. Heb je wel toegang tot glasvezel? Dan kun je daarvoor kiezen. Want hiermee heb je toegang tot erg snel internet. De upload en download snelheid zijn gelijk. Dat is een groot voordeel bij glasvezel ten opzichte van de kabel en ADSL internet.

Met een ADSL abonnement kun je soms problemen krijgen met trager internet als je ernaast ook tv kijkt. Dit is bij glasvezel en kabel niet zo. Kabel is tevens erg snel maar er zijn weinig aanbieders van kabel internet. Wel is het zo dat je meer betaalt voor kabel en glasvezel internet.

Ben je toe aan snel internet voor thuis? Dan kun je een internetvergelijker raadplegen. Vooral als je gezin uit meerdere personen bestaat die gebruik maken van internet kan het vergelijken van internet aanbiedingen verstandig zijn. Vergelijk maar eens internet tv en bellen en bekijk wat het jou kost. Je kunt ook ADSL vergelijken met glasvezel en kabel. De snelheid kun je ook aanvinken. Dan zoekt de vergelijker aan de hand van jouw voorkeuren.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart