Windenergie op zee groeit fors de komende jaren

logo windpark

Volgens de Brits-Aziatische bank HSBC zal windenergie op zee fors groeien. In 2020 is het  geïnstalleerde vermogen zelfs verzesvoudigd. Het Verenigd Koninkrijk zal 11 GW aan windenergie gestald hebben gevolgd door China en Duitsland ( 10 GW en 7 GW ).

 Geïnstalleerd vermogen word geraamd op 43 GW over 6 jaar

De totale capaciteit aan windenergie zal liggen op 43 GW in 2020. De bank verwacht dat na 2015 windenergie aan kop zal staan qua groei. In het Energieakkoord staat dat Nederland 4,5 GW aan windenergie zal plaatsen op zee voor 2023. De capaciteit van windenergie is mede afhankelijk van de afstand. De windmolens worden ver uit de kust geplaatst omdat het zo meer stroom opwekken kan dankzij de harde wind. Tevens is er daardoor minder overlast voor omwonenden.

Momenteel word er met deze vorm van duurzame energie de meeste winst behaald. Nieuwe technieken zorgen voor gemonitoorde onderhoud bij uitval, en lagere onderhoudskosten. Voorheen waren er al zorgen over de kosten voor windenergie. Daarom worden er steeds nieuwe technieken ontwikkeld om de productie van windenergie aantrekkelijker te maken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken