Windenergie Verenigde Staten in jaar verdubbeld

windenergie

Het aandeel in windenergie in de Verenigde Staten is ten opzichte van 2013 verdubbeld. Afgelopen November zagen de Amerikanen hun energiecapaciteit toenemen met 873 MW.

Het aandeel in windenergie en zonne-energie is 71% aldus het FERC. In November werden er 3 nieuwe windmolenparken in gebruik genomen. Aan windenergie een capaciteit van 333 MW en zonne-energie 294 MW. De FERC categoriseert iedere maand de nieuwe energiebronnen, 9 van de 11 categorieën waren goed voor de meeste energieproductie afkomstig van: Biomassa energie, geothermie, waterkracht energie, zonne-energie en windenergie.

Het aandeel in windenergie nam een toevlucht met 2500 MW. Het aandeel in aardgas is ook goed te noemen en heeft een geïnstalleerde capaciteit van 50%. Toch blijft steenkool nog steeds de voornaamste bron om energie uit op te wekken, alhoewel dit aandeel wel gedaald is van 50% naar 37%.

De economische crisis zorgt deels voor een verlaging van de CO2 uitstoot, het broeikaseffect daalde met 3,4%. De verlaging is ook toe te wijzen omdat de vraag naar steenkool afneemt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken