Woningen energieneutraal maken

logo duurzaam

Het Rijk, Banken en gemeenten willen dat er 100.000 woningen energieneutraal gemaakt worden. Zij zijn van plan dit de komende jaren te gaan doen.

Woningen voorzien van zonnepanelen

Zo willen ze zonnepanelen gaan plaatsen, en de huizen voorzien van warmteterugwin units, ook het extra isoleren van een huis hoort daarbij. Zonne-energie is duurzaam, en de warmteterugwin units zorgen ervoor dat het energieverbruik zuiniger word en er optimaal met de warmte omgegaan word.

Een huis is energieneutraal wanneer het evenredig energie produceert en verbruikt. Banken zullen zo sneller geld verstrekken voor een eventuele verbouwing. Bouwbedrijven moeten de garantie afgeven dat de woning na de verbouwing het predikaat energieneutraal heeft.

Men heeft al aangegeven dat een koopwoning met zonnepanelen meer de voorkeur heeft. Het verhoogt de waarde van een huis en het terugleveren van duurzame energie is steeds meer in opkomst. Er word gebruik gemaakt van de eigen opgewekte energie en het restant word teruggeleverd aan een energieleverancier die de eigenaar hier weer voor betaalt.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken