Zelf je woning isoleren

Zelf je woning isoleren? 5 tips!

Momenteel zitten we volop in de winter. Het wordt steeds kouder, waardoor we de verwarming ook steeds vaker aanzetten. Je woning isoleren is natuurlijk altijd een goed idee, maar wat kun je nu eigenlijk zelf doen? Kun je zelf je woning isoleren, ook als je twee linkerhanden hebt? Het kan zeker met behulp van deze tips.

1. Plak radiatorfolie achter je verwarming

Staat jouw verwarming voor een raam of bij een buitenmuur? Dan zorgt dit ervoor dat er (helaas) veel warmte verloren gaat. Deze warmte gaat namelijk direct naar buiten. Gelukkig kun je, met behulp van deze tip, eenvoudig de warmte binnenshuis houden. Plak simpelweg radiatorfolie achter de verwarming. Je ziet hier niets van en je kan het gemakkelijk zelf doen. Het betreft een flinke besparing, dus ga gauw naar de bouwmarkt! Het betreft goedkoop materiaal, maar het is uiterst effectief.

2. Borstel voor de brievenbus

Heb jij een brievenbus in de voordeur? Dan kun je simpelweg een borstel voor de brievenbus kopen. Dit zal ervoor zorgen dat er geen warmte verloren gaat door het klepje. Bovendien gaat het ook nog eens tocht tegen. Je kunt al zo’n brievenbusborstel kopen voor slechts vijf euro.

3. De verwarmingsbuizen isoleren

Zelf je woning isoleren? Begin met de verwarmingsbuizen. Deze lopen door je gehele woning en verliezen soms warmte op plekken waar jij dat niet wilt. Juist voor die plekken kun je schuimbuizen kopen. Deze zijn kant-en-klaar: het is alleen een kwestie van klikken. Bij iedere meter buis bespaar je zo’n 3 m³ gas per jaar én dat ieder jaar weer. Zelf je woning isoleren is dus helemaal niet zo moeilijk!

4. Zorg voor gordijnen in huis

Gordijnen zijn niet alleen gezellig, maar ook effectief. Als het donker wordt, kun je de gordijnen dicht doen. De warmte blijft op die manier beter binnenshuis. Dit is al helemaal het geval wanneer je gordijnen met een dik stofje hebt. Daarmee kun je weer flink besparen op je energierekening én het brengt ook voor de nodige sfeer in huis.

5. Maak een laatste inspectierondje

Tot slot kun je ook nog een inspectierondje door je woning doen. Merk je ergens dat het tocht? Dan is het belangrijk om hier goed naar te kijken. Misschien kun je zelf je woning isoleren, maar misschien heb je nu wél hulp nodig van een expert. Veel dingen kun je echter zelf doen: zo kun je bijvoorbeeld zelf tochtstrips plaatsen of kun je talkpoeder gebruiken voor het kozijn. Ook tochtbanden zijn op grote schaal verkrijgbaar, dus leef je uit!

Nog meer besparen op je energierekening?

Met behulp van de bovenstaande vijf tips kun je zelf je woning isoleren. Daarmee kun je flink besparen op je energierekening. Is dat voor jou nog niet voldoende en wil je graag nóg meer besparen? Dan kun je energie vergelijken en overstappen. Op basis van je woonplaats en jaarlijks verbruik kun je gemakkelijk berekenen welke aanbieder het voordeligste is. Op basis van je voorkeuren staat de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Overstappen van energieleverancier duurt slechts enkele minuten, dus stap gerust over.

Een reactie plaatsen