Zet je uitgaven op een rij en ga voor gunstige tarieven!

In het laatste kwartaal van het jaar worden we het ons maar weer eens bewust hoeveel abonnementen we hebben, hoeveel kilometers we het afgelopen jaar in de auto hebben gereden, wat we aan onze vakantie hebben uitgegeven en hoeveel boeken we weer hebben gekocht. Kortom; het is het kwartaal van ‘het op een rijtje zetten’. 

Vaak duikt dan het bezuinigingsvirus weer op. Het kan allemaal wel wat minder, denk je dan. En je gaat over op allemaal goede voornemens, want je wilt immers het liefst aan het einde van het jaar een beetje overhouden op je rekeningom nieuwe plannen te kunnen maken. Je heel veel ontzeggen is heus niet altijd de manier. Je hoeft echt niet ineens heel spartaans te gaan leven. Wel is er vaak een aantal aspecten waar je zonder al te veel moeite op kunt bezuinigen. 

Kleine moeite, groot resultaat als je let op je energieverbruik

De energierekening is er daar eentje van. De wasdroger niet onnodig laten draaien en de was buiten aan een lijntje hangen, kan al veel euro’s schelen. Net zoals niet onnodig ergens licht laten branden, kiezen voor ledlampen of spaarlampen en elektrische apparaten niet op stand by laten staan. Niet op gas koken, maar overgaan op elektrisch koken. Kleine moeite, groot resultaat. 

Op zoek gaan naar de goedkoopste energieleverancier is er ook zo eentje. Er worden aan het einde van het jaar heel wat aanbiedingen gedaan. Voor de goedkoopste kiezen lijkt een fluitje van een cent, maar let op de kleine lettertjes. Hoe hoog is het vastrechttarief en voor welke termijn moet je een contact afsluiten spelen allemaal een rol bij de keuze. Pas op dat goedkoop uiteindelijk geen duurkoop wordt. 

Een cadeau is zo gescoord maar let op de kleine lettertjes

Bij het overstappen naar een andere leverancier wordt je vaak ook cadeaus aangeboden. Als nieuwe klant word je met alle egards behandeld. Een tablet of bluetooth speaker zijn zo gescoord, maar hoe lang zit je aan het contract vast? Misschien is het kiezen voor goedkopere tarieven zonder cadeau een stuk voordeliger. 

Laat je daarom goed voorlichten, ga niet over één nacht ijs. Kies voor de meest voordelige energieleverancier die bij jouw verbruik past. Kook je elektrisch of nog op gas? Wens je groene stroom of gewoon het standaardpakket? Heb je veel elektrische apparaten in huis of hoeven een afwasmachine, wasdroger, broodrooster en blender niet van jou? Het is allemaal medebepalend voor de keuze van een energieleverancier die voor jou de meest gunstige tarieven rekent.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart