Hoe hou je inbrekers buiten de deur?

Inbrekers buiten de deur houden? 9 Handige tips!

Inbrekers buiten de deur houden: dat wil iedereen natuurlijk! Je kunt het helaas nooit helemaal voorkomen, maar met behulp van deze tips maak je het hen wel erg lastig. Als je deze tips aanhoudt, zullen zij liever kiezen voor een andere woning.

1. Doe alsof je thuis bent

Inbrekers komen het liefst bij woningen waarvan zij weten dat er niemand thuis is. Doe daarom gewoon alsof je thuis bent. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er wat kopjes op tafel staan of vouw een krant open die naar een stoel gericht staat. Zo zullen inbrekers verwachten dat er iemand thuis is.

2. Leg geen waardevolle spullen in het zicht

Waardevolle spullen in het zicht leggen? Dat is zeker geen verstandige keuze. Een laptop voor het raam zal ervoor zorgen dat inbrekers hongerig worden. Zij willen in dat geval juist naar binnen. Vermijd het daarom om waardevolle spullen in het zicht te letten.

3. Zet de lichten aan

Ben je van huis, maar wil je wel doen alsof je thuis bent? Dan kan je de lichten ook aanzetten. Zo kan je onder andere gebruikmaken van een timer. Deze zorgt ervoor dat het licht op bepaalde tijden aan- én uitgaat. Ook kan je de buitenlamp aan laten gaan middels een bewegingssensor. Dat zorgt ook voor een afschrikkende werking. Inbrekers houden namelijk niet van licht.

4. Zet de kliko vast

Heb je een kliko bij je woning staan? Zet deze bij voorkeur ergens aan vast of berg deze op in de schuur. Daarmee voorkom je dat zij dit gebruiken als ladder, zodat zij gemakkelijker bij de ramen kunnen komen.

5. Vermijd social media op vakantie

Ben je op reis naar een leuke bestemming? Vermijd social media dan zoveel mogelijk. Voldoende inbrekers zitten helaas ook op social media en gebruiken het medium om te controleren wie wel of niet thuis is.

6. Post

Krijg je post in de brievenbus en ben je bijvoorbeeld op vakantie? Zorg er dan voor dat je dit door iemand laat weghalen, bijvoorbeeld door de buren. Daarmee voorkom je dat inbrekers weten dat je niet thuis bent.

7. Auto op de oprit

Ben je op vakantie en wil je doen alsof je thuis bent? Laat dan een auto op je oprit parkeren. Als je zelf geen tweede auto hebt, en je bent op reis met je eerste auto, dan kun je eventueel je buren vragen.

8. WhatsApp-groep met de buurt

Een WhatsApp-groep met de buurt kan ook bijzonder handig zijn. Je kunt elkaar laagdrempelig informatie uitwisselen.

9. Zorg voor goede sloten

Tot slot is het ook erg belangrijk om goede sloten te kopen. Koop geen goedkope sloten, maar kies voor kwaliteit met een politiekeurmerk. Laat ook geen sleutels in de deur zitten, want inbrekers kunnen ook maar al te goed hengelen.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart