Zonne-energie in 2030 goed voor 12% van de energieproductie

logo zonne-energie

Het aandeel in zonne-energie zal tegen 2030 goed zijn voor ruim 12% van de energieproductie in Europa. Deze conclusie’s werden getrokken door Roland Berger met een onderzoek.

Productiekosten voor zonne-energie blijven dalen in de toekomst

Dankzij de steeds lager wordende productiekosten voor zonnepanelen zullen huishoudens steeds vaker gaan kiezen voor het zelf opwekken van stroom met zonnepanelen. Roland Berger verwacht dat dit gevolgen zal hebben voor energieleveranciers. Energieleveranciers zullen hierop in moeten spelen door een tussenpartij te worden.

Opkomst zonnepanelen bedreigt energieleveranciers

Uit hun onderzoeksrapport Solar PV kwam verder naar voren dat de techniek in zonne-energie de balans kan verstoren in de energiemarkt. Ieder jaar neemt het aandeel in zonne-energie toe en groeit het aandeel met 40 gigawatt. De grootste capaciteit uit zonnepanelen is afkomstig uit Europa maar word op de voet gevolgd door China en Azië. China participeert nog niet zoveel in zonne-energie maar doordat Europa steeds meer investeert in windenergie kunnen de Chinezen hun capaciteit in zonne-energie uitbreiden.

Nederlanders kiezen steeds meer voor zonnepanelen

De prijzen per kilowattuur in zonne-energie voor particulieren zijn de laatste jaren gedaald met 15% per jaar. Voor de commerciële sector kwam deze daling zelfs op 23%. Omdat de kosten voor zonne-energieproductie zal blijven dalen word het daardoor makkelijker om de duurzame stroom toe te voegen aan ons elektriciteitsnetwerk. Dit is voor Nederlandse huishoudens ook een belangrijke factor om een zonnepaneelinstallatie aan te schaffen. Ook de reden om zoveel mogelijk te besparen op de energierekening en hier zelf de hand in te houden telt mee.

In 2030 zal het verwachte geïnstalleerde vermogen 147 gigawatt bedragen en dit is voldoende om de basisbehoefte te kunnen dekken wanneer er vraag is naar energie.

Bron:Duurzaam-actueel

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken