Zonne-energie sector in Europese unie word ingehaald door China

zonneveld

Het Joint Research Center heeft een onderzoek gedaan naar de cijfers van de zonne-energie sector. Hieruit blijkt dat ondanks dat de Europese Unie momenteel nog het grootste aandeel heeft in zonne-energie, dat zij ingehaald zullen worden door China.

Het geïnstalleerde zonnevermogen bedraagt momenteel 140 GW. De investeringen in duurzame energie zakten met 23%. Omdat de prijzen voor zonnepanelen goedkoper werden kon het aandeel toch nog stijgen. Twee jaar terug was de capaciteit van zonne-energie goed voor 80.7 GW, omgerekend komt dat neer op 57% wereldwijd.

China in opkomst in zonnesector

China is hard bezig met een inhaalslag om de capaciteit in zonne-energie te verhogen. Zij installeerden extra 12.9 GW gevolgd door Japan met 7 GW. In Duitsland werd een daling geconstateerd die gingen van 7.6 GW terug naar 3.3 GW.

Zonne-energie maakte groeispurt de afgelopen jaren

In vergelijking met tien jaar terug had de Europese Unie een totaal geïnstalleerd vermogen van 1.9 GW acht jaar later groeide dat uit tot 80.7 GW. Dankzij de goedkopere zonnepanelen werd het voor producenten aantrekkelijker om hierin te gaan investeren.

Vergelijk op EnergieVergelijking.nl alle energieleveranciers die groene stroom aanbieden en stap vandaag nog over!.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken