Zonne-energie snelst groeiende bron in VS

afrika-zonne-energie

Zonne-energie in de VS is momenteel de snelst groeiende bron. Het aandeel in zonne-energie is 20x zo snel gegroeid sinds 2008. Dankzij grote bedrijven als Apple die zonne-energie gebruiken om hun CO2 gehalte te reduceren.

Zonnepanelen verrijzen op daken

De zonnepanelen schitteren op de daken in de staten New York tot aan de staat Phoenix, zij worden gedreven door bedrijven zoals SolarCity Corp en NRG Energy een energieleverancier. Grote zonneboerderijen verrijzen met name de zonneboerderij van Warren Buffet de Topaz Array in de staat Californië. Zij dragen bij aan het aandeel zonne-energie die geleverd word aan het elektriciteitsnet van de VS. Zonne-energie en nieuwe leveringsbedrijven in natuurlijk biogas zorgden ook voor een daling van 47% in de olieprijzen.

Zonne-energie is de nieuwe leisteen in de energiemarkt zegt Michael Blaha, principieël analist van Wood MacKenzie LTD, zonne-energie heeft de kosten verlaagd en zorgde voor lagere aardgasprijzen.

Fossiele brandstoffen nodig op mistige dagen

De capaciteit uit deze hernieuwbare bron steeg van 30% vorig jaar naar meer dan 20 gigawatt, en zal nog eens verdubbeld worden tegen 2016. Deze capaciteit is voldoende om 7,6 mln Amerikaanse huishoudens van energie te voorzien. Dat is een stijging van 360.000 huishoudens sinds 2009. Ondanks de snelle groei in zonnestroom produceert Amerika nog steeds een schamele 1 procent van de totale energieconsumptie. Want de levering van zonnestroom neemt af op mistige dagen, daarom word het gebruik van energie uit fossiele brandstoffen nog steeds ingezet.

Bron:Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken