Zonne-energie in Verenigd Koninkrijk concurreert met fossiele energie

blauwe-lucht-zonnepanelen

In Groot Brittanië is zonne-energie een inhaalslag aan het maken op grijze energie. In een recente veiling hebben projectontwikkelaars 489 mln dollar in contracten voor duurzame energie gewonnen.

Energieveiling zorgt voor lagere energieprijzen in de toekomst

Met deze contracten gaan de ontwikkelaars vijf zonneparken bouwen. Deze zonneparken zullen ervoor zorgen dat de marktprijs voor grijze energie ingehaald word door zonne-energie.

Momenteel is windenergie de goedkoopste vorm om te produceren. De kosten voor zonne-energie dalen wereldwijd dankzij Trina Solar LTD zij maken op dit moment de goedkoopste zonnepanelen.

Zonne-energie straks goedkoopst in UK

Dankzij dit soort veilingen worden de prijzen voor zonne-energie verlaagd, en uiteindelijk zorgt dit voor goedkopere energieprijzen voor de consument. De prijzen voor zonne-energie lagen zelfs 58% lager dan wanneer er geen veiling had plaatsgevonden. Voor windenergie 17% zo concludeerde het departement van Energie en Klimaatverandering.

Voor zonne-energie liggen de prijzen nu op 91 GBP per megawattuur en voor onshore windenergie 53 GBP per megawattuur. De veiling was onderverdeeld in twee gedeeltes, het eerste gedeelte waren contracten ter waarde van 65 mln GBP en het tweede gedeelte bestond uit contracten ter waarde van 260 mln GBP.

Bron: Bloomberg

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken