Zonne-installatie op water in Verenigd Koninkrijk

berkshire

De Franse zonnesysteemfabrikant Ciel et Terre heeft een idee ontwikkeld om drijvende zonne-installatie’s op water te installeren. Het Verenigd Koninkrijk heeft haar eerste zonne-installatie op water in Berkshire.

De fabrikant heeft al eerder een pilot getest in Frankrijk, de pilot bleek zeer succesvol en sindsdien is er veel vraag naar. Het japanse Kyocera een zonnepanelenfabrikant maakt al gebruik van deze techniek met circa 30 drijvende installatie’s in Japan.

Deze vorm van zonne-energie opwekken rendabeler

De zonne-installatie in Berkshire heeft een capaciteit van 200 kilowatt. De 800 zonnepanelen zijn geplaatst in een waterreservoir op Sheeplands farm. Ciel et Terre heeft met een andere Britse fabrikant Floating Solar UK een overeenkomst gesloten voor nog eens honderden drijvende zonne-installaties te gaan produceren.  De bouw van de zonne-installatie kostte Floating Solar 250.00 GBP, volgens berekeningen kan de belegging in 6 jaar terug verdiend worden.

Ook word er gesteld dat deze vorm van zonne-energie opwekken een groter rendement opleveren in vergelijking met zonne-energie op land.  Tevens verwacht Floating Solar dat er een rendement te behalen valt van minimaal 620.000 GBP over de komende 20 jaar.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken