Zonnepanelen worden ingezet bij droogte in Californië

fotovaltaïsche-installatie

Wanneer je de fotovaltaïsche panelen van een afstand bekijkt dan lijkt het op een mozaïk zwembad. Maar deze speciale zonnepanelen van een halve mm dikte moeten zoveel mogelijk zonnestroom produceren en de peil van het water behouden.

Vooral in de meest warme gebieden van Californië, maar ook Australië en Japan worden deze zonnepanelen op het water geplaatst. Ze produceren 60% meer aan zonnestroom dan zonneboerderijen aan land. Ook zorgen de fotovaltaïsche zonnepanelen ervoor dat de verdamping met 90% afneemt.

Verwachte groei in drijvende zonnepanelen

Volgens Infratech Industries Inc een bedrijf uit Sydney zal de vraag naar deze type zonne-installatie’s toenemen. Ze kunnen geplaatst worden op reservoirs en zelfs boven hydro dammen wanneer de temperaturen stijgen. Water is een grondstof dat alleen maar in waarde zal stijgen.

Alleen de kosten voor een drijvende zonne-installatie op water zijn wel hoger, dus dit is een enorm obstakel voor producenten. Kyocera Corp heeft al drie drijvende zonne-installatie’s met een gecombineerde capaciteit van 5.2 megawatt. Om 357 Japanse huishoudens te voorzien in hun stroombehoefte is er één megawatt nodig aldus Kyocera Corp.

Japan bouwt nog meer drijvende platforms zonne-energie

Japan heeft projecten in de planning staan om 30 waterreservoirs te voorzien van een drijvende zonne-installatie deze zullen 60 megawatt aan zonnestroom kunnen produceren. Kyocera heeft ook een rechthoekige zonne-installatie gebouwd in Kasai City deze installatie heeft meer dan 9000 zonne modules die in het drijvende platform zijn gebouwd en verbonden met de bodem van het reservoir. Het dekt ongeveer 40% van het water af.

bron:Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken